Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Megúszhatja a börtönt a magyar futónő támadója

Ha bebizonyosodik, hogy a támadáskor a kóros részegség állapotában volt, felmenthetik.

 

 

Megúszhatja a börtönt az a 37 éves férfi, aki megtámadta október 14-én Makai Viktória ultrafutónőt. A férfi meg akarta erőszakolni a családanyát, és annyira megverte, hogy napokig kórházban volt.

Ügyvédje szerint viszont, ha a szakértők megállapítják, hogy a férfi patológiás részegségben szenvedett az erőszak idején, felmenthetik, mivel az a büntethetőséget kizáró körülmény.

A kóros részegség egy ahhoz hasonló tudatállapotot hoz létre, mintha az ember elmebeteg lenne. Több kritérium alapján állapítják ezt meg valakiről, fontos szempont például, hogy a cselekmény, amit ebben az állapotban elkövetett a támadó, „énidegen” legyen.

 

 

 

 

A futónő támadójáról éppen ezt állítják ismerősei, hogy soha nem volt korábban agresszív, és egyáltalán nem jellemző rá ez a tett. A személyiségével nem összeegyeztethető a támadás.

A férfi először azt mondta, nem emlékszik a támadásra, később azonban beismerő vallomást tett, de magyarázatot nem tudott adni a tettére. A futónőt egy céges buli után kapta el a Jászberényi úton.

VIDEÓ: A Tények riportja

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?