Belföld

Videón, ahogy még a csigagyerekek is versenyre kelnek a mátészalkai vonattal

A MátészalkaLeaks újabb akciójával a teljes szakasz felújítását szeretné elérni.

 

 

A helyiek szerint egy szakaszon általában nagyon lassú a vonat.

A MÁV ekkor az RTL Klub kérdéseire azt írta, hogy a kifogásolt szakaszon eddig is végeztek, és ezután is végezni fognak felújításokat. Most 3 szakaszon van sebességkorlátozás, itt a vonatok 40 és 50 kilométer/órás sebességgel mehetnek.

Az akciót szervező MátészalkaLeaks csoport most újabb ötlettel állt elő: két csigagyereket is bevontak a figyelemfelkeltő „csigafutásba”.

„A csoport most újabb humoros akcióval szeretné felhívni a figyelmet az említett vonal teljes felújításának fontosságára, valamint arra hogy a vasútvonal állapota olyan mértékben leromlott az elmúlt három év során, hogy a 78 kilométeres vasútvonalon már 48 sebességkorlátozás van érvényben napjainkban.

Ezúttal, már nem csak a fölényes, vonat elleni győzelmével világhíressé vált csiga, hanem két gyermeke, a csiga lány és csiga fiú is versenyre kel a Nyírmihálydi és Nyíradony szakasz 20 km/órás sebességkorlátozással sújtott 200 méteres szakaszán” – írták.

 

 

 

 

 

 

A csoport szerint a vasút lassúsága kihat az itt élők munkalehetőségeire is, mert a jelentős időveszteség miatt nem tudnak a környék munkahelyeire rendesen eljutni. Sokaknak ez az egyetlen utazási lehetőség például Budapest felé, vagy ezzel járnak orvoshoz, egyetemre.

A Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítása már tervben volt a jelenlegi, 2020-ig tartó uniós ciklusban is, de mivel nem készítették elő megfelelően, ezért nem valósulhat meg most – írta a Blikk.

A MátészalkaLeaks petíciót indított az aHang oldalán is.

VIDEÓ: A csigafutás

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?