Érdekes

10 gyakori tulajdonság, ami hosszútávon tönkreteszi az életed

Mindannyian követünk el hibákat, de nincs is ezzel semmi gond. Ám hosszútávon, ha újra és újra megismétlődnek ezek a hibák, ha nem törekszünk arra, hogy kijavítsuk őket, káros következményei lehetnek. Az alábbiakban 10 ilyen, gyakori emberi jellemvonást sorolunk fel, amiken ha huzamosabb ideig nem változtatunk, akár tönkre is tehetik az életünket.

 

 

 

 

1. Hazugság

Természetes emberi tulajdonságunk, hogy mindig mindenkiben jó benyomást szeretnénk kelteni. Ez rendben is van. A gondok akkor kezdődnek, amikor ezt hazugságokkal próbáljuk meg elérni… amikor többnek próbáljuk magunkat feltüntetni, mint amik valójában vagyunk. A világ úgy van “kitalálva”, hogy ez hosszú távon nem tartható és előbb-utóbb biztosan belebukunk a saját hazugságainkba.
A megoldás az, hogy mindig vállaljuk fel magunkat, legyünk őszinték, még akkor is, ha emiatt mások lenéznek minket… a lényeg, hogy a becsületünk megmaradjon!

2. Mások hibáztatása

Sajnos gyakori tulajdonságunk az is, hogy másokban keressük a hibát. Pedig fontos lenne, hogy megfontoljuk azokat a dolgokat, amiket ránk mondanak és ne pedig egyből “támadjunk”. Ha például a főnöknek kivetnivalója van a munkánkkal kapcsolatban, ne kezdjük el egyből őt, vagy a kollégákat hibáztatni, hanem fontoljuk meg és – ha úgy van – ismerjük el a hibáinkat. Ez azért fontos, mert csak így lehet törekedni arra, hogy kijavítsuk azokat!

3. Az érzelmeink elrejtése

Legtöbbször azért rejtjük el érzelmeinket, mert félünk attól, hogy mit fognak gondolni rólunk mások. Pedig ez nem jó, sőt, hosszú távon inkább káros. Fontos, hogy tudjunk/akarjunk érvényesülni még akkor is, ha másoknak ez nem tetszik!



4. Amikor már túl késő

Nagyon sokan vannak, akik szerint a lelkiállapot kihat a fizikai egészségre. Ha például nagyon sokáig csinálunk olyan dolgot, amit kifejezetten utálunk, sőt rosszul érezzük magunkat tőle, könnyen lehet, hogy a későbbiekben belebetegszünk. Éppen ezért fontos, hogy ilyen esetben minél előbb változtassunk a dolgokon és ne aggódjunk amiatt, hogy mit hoz a holnap, hiszen az egészségünk mindennél fontosabb!

5. Panaszkodás

Sajnos sokan vannak, akiknek soha, semmi sem jó. A tipikus “van rajta sapka-nincs rajta sapka” eset. Akik mindig csak panaszkodni, vagy sajnáltatni tudják magukat és akiknek mindig félig üres az a bizonyos pohár. Azon túl, hogy ez hosszútávon szintén kihathat az egészségükre, a környezetében lévő emberek is inkább kerülni fogják az ilyen “energiavámpírokat”.
Fontos, hogy mindig meglássuk a dolgok jó oldalát is és, hogy tudjunk örülni nekik. Tény, hogy ez nem megy egyik-napról a másikra, de törekedni kell rá!

6. Felelőtlen költekezés

Sajnos sokakra jellemző az, hogy “100 Ft-ot” keresnek, de “150-et” költenek. Akik egyszerűen nincsenek tisztában azzal, hogy mire van szükségük és mire nem, de a pillanat hevében mégis megvásárolják az adott dolgot. Ez hosszútávon nem tartható! Fontos, hogy az anyagi helyzetünket vegyünk előtérbe, azzal szemben, hogy mit szeretnénk!

7. A tökéletesség túlzott hajszolása

Egy darabig pozitív dolog, hogy törekszünk arra, hogy mindenben jobbá váljunk. Azonban van egy határ, amikor a dolgok ellentmondanak egymásnak és rájövünk, hogy ez nem tartható. Fontos, hogy rájöjjünk, hogy ez mikor is jön el! Ezt leginkább a szeretteink és a hozzánk közelállók visszajelzéseink alapján mérlegelhetjük.

 

 

 

 

 

8. Halogatás

Mindannyiunk életében vannak olyan dolgok, amikre azt mondjuk, hogy “ráér még”. Amikor úgy gondoljuk, hogy vannak ennél fontosabb dolgaink is és ezért lebecsüljük azokat. Ebben az a negatívum, hogy idővel felhalmozódnak ezek a dolgok és könnyen kihatással lehetnek az életünkre hosszútávon.

9. Mindig csak te hozol áldozatot

Nemes dolog áldozatot hozni valakiért, nem számít, hogy mekkoráról is van szó! Azonban ha ez a dolog mindig csak egyoldalú, az idővel könnyen értelmét vesztheti. Fontos, hogy csak olyanokért tegyük ezt meg, akik megbecsülik!

10. Becsüld meg azt, amid van!

Szintén gyakori tulajdonságunk, hogy elfeledkezünk azokról a dolgokról, melyek életünk részei. Vagy éppen az olyanokról, amikről azt gondoljuk, hogy teljesen természetesek… mint például az egészség! Vagy az, hogy van fedél a fejünk felett! Vagy éppen az, hogy olyan társunk van, aki olyannak szeret minket, amilyenek vagyunk!
Fontos, hogy megbecsüljük ezeket a dolgokat és hálásak legyünk irántuk!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?