Életmód

9 alapvető különbség a gazdag és szegény emberek között!

 

 

 

Vannak emberek, akiknek az ölébe hullik egy mesés örökség, vannak, akik szerencsések és nyernek a lottón, és vannak azok, akik saját erejükből, rengeteg munkával és szorgalommal gyűjtötték össze vagyonukat. Mi a különbség azok között, akik önerőből meggazdagodtak, és azok között, akik sosem képesek nagy lábon élni? Rengeteg apróság van, amely befolyásolja az ember hosszútávú anyagi helyzetét.

 

 

 

 

 


Egy pénzügyi kutatásokkal foglalkozó szakember, Tom Corley öt éven át tanulmányozta mindkét csoportot, levonta a következtetéseket, most ezek egy részét adjuk közzé, rajzos formában.

 

 

 

 




Új emberek megismerése.

A gazdag emberek 68, a kevésbé tehetőseknek viszont csak 11 százaléka szeret megismerkedni új emberekkel.

Hit a sorsban

A valóban sikeres, gazdag emberek hiszik, hogy sorsuk a saját kezükben van, és saját maguk tapossák ki a jövőbe vezető utat. A szegényebb emberek 90 százaléka a sorsot és egyéb olyan tényezőket okolnak a kudarcaikért, amelyre nincsenek hatással.

 

 

 

 

 

 

 

 

A munkához való hozzáállás.

“Imádom amit csinálok!” – az anyagilag sikeres személyek 85 százaléka vallja ezt. A szegényebb emberek csak a munkájuk hátrányait nézik .

Törődés az egészséggel

A sikeres emberek sokat foglalkoznak az egészségükkel – gyakran járnak orvoshoz, egészséges életmódot folytatnak, sportolnak (a sikeres emberek 76 százaléka heti négy alkalommal végez testmozgást), és a rossz szokásaikat próbálják minél jobban visszaszorítani. Azok közül, akiknek alacsonyabb a fizetésük, csupán 13 százalékuk lát összefüggést az egészséges test és a siker között.






Kockázatvállalás

A szegény emberek csupán 6 százaléka vállalna kockázatot annak érdekében, hogy jobb legyen az anyagi helyzetük. A sikeres emberek több mint fele vállalná ugyanezt a kockázatot. Emellett a gazdag emberek nagy része beismerte, hogy legalább egyszer az életükben hatalmasat buktak a kockáztatás miatt, de felálltak és továbbléptek, nem törődtek bele a helyzetükbe.

TV műsorok

A kevésbé sikeres emberek 78%-a olyan műsorokat néz a tévében, amelyekkel mások magánéletét követhetik nyomon. A gazdag emberek csupán 6 százaléka néz valóságshow-kat. Alapjában véve a sikeres emberek nem igazán szeretnek TV-zni, kevesebb mint napi egy órát töltenek a képernyő előtt.

 

 

 




 

 

 

Olvasás

Az anyagilag sikeres emberek 88%-a minden nap olvas, legalább napi fél órát. Többek között önfejlesztő témájú könyveket, szakmai anyagokat és szépirodalmat olvasnak. A szegényebb emberek csupán 2%-a vallja ezt.

Korai felkelés

A magas fizetésű, sikeres üzletemberek saját bevallásuk szerint már 3 órával a munkaidejük kezdése előtt felkelnek: megtervezik a napi teendőiket, személyes feladataikkal foglalkoznak, sportolnak. Ez nem jelenti azt, hogy keveset aludnának: 89 százalékuk napi 7-8 órát alszik, mert este 9-10 között mennek aludni.




Kapcsolat a mérgező emberekkel.

Mindenki ismer olyan negatív embereket, akik imádnak pletykálkodni és sokat panaszkodnak. A szegényebb emberek 96%-ának van ilyen ember a közelükben, a sikeres emberek viszont arra törekednek, hogy pont ellenkező tulajdonságú emberekkel vegyék magukat körül.

 

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?