Érdekes, Külföld

10 nagyon furcsa iskolai szabály, ami csak Dél-Koreában fordul elő.

A legtöbb iskolának van általános szabálya, ami vonatkozhat az öltözködésre, tantervre, iskolai időre… stb.

Az átlagos iskolákban a tanítási idő hétfőtől péntekig tart, és napi 8 órát foglal magába.
Minden évszakban van hosszabb-rövidebb ideig tartó szünet, majd nyáron következik a vakáció.
Persze ez alól is kivételt képez Dél-Korea, ahol más szabályok szerint járnak a gyerekek iskolába, máshogy öltöznek, máshogy van nekik a szünidő kialakítva.
Erről készítettünk egy összeállítást, hogy tisztában legyél vele, miben különbözik egy ottani iskola a nyugati iskoláktól.

Nincs cipő.
A dél-koreai diákoknak, ahogy otthon, úgy az iskolában is le kell venniük a cipőjüket, ahogy belépnek a tanterembe. Ez alól nincs kivétel.

 

 

 

 

Furcsa fürdőszobai szabályok.
A diákoknak minden egyes alkalommal, ha el kell menniük mosdóba, ki kell kéretőzniük az aktuális tanártól. Ám az iskolákban nincs WC papír kihelyezve, így saját toalettpapírt kell magukkal vinniük.

Iskolai egyenruha.
Dél-Koreában a középiskolai hallgatók nagy része egy úgynevezett “gyobok” nevű egyenruhát visel. Az egyenruhát mindig tisztán kell tartani, és napi szinten kell viselni…
Az egyenruha többnyire pólóból, mellényből és nyakkendőből áll, a fiatal hölgyeknek szoknyával a fiúknak hosszú nadrággal kell viselniük.

 

 

 

 

 

 

 

Takarítás.
A legtöbb állami iskolában van takarítószemélyzet, akik tanítás után kitakarítják az épületet. Dél-Koreában van egy olyan iskolai szabály, melyben a diákoknak kell kitakarítani az iskolát.

Plusz házi feladat.
Dél-Koreában van néhány igazán furcsa szabály, ám pont emiatt olyan magas a tanulmányi színvonal. Nagyon keményen dolgoznak, hogy a legjobb eredményeket érhessék el.
A hallgatóknak van, hogy 12 órát kell bent lenniük az iskolába, még szombaton is.

Alvás az osztályban.
Az alvást a legtöbb iskolában egyáltalán nem engedik meg, de Dél-Koreában nagyon bizarr szabályok vannak, mind az iskolákban és a tanulásban egyaránt. Van olyan óra, ahol az a feladat, hogy aludj.

 

 

 

 

Ismétlődő események.
Amerikában a középiskola végén van egy úgynevezett bankett, amivel elbúcsúztatják a diákok a diákéveket. Ez egy buli, ahol mindenki szép ruhába öltözik és táncolnak, meg énekelnek. Nos ilyen, vagy ehhez hasonló esemény nincs Dél-Koreában.

Büntetés.
Minden iskolának különböző büntető rendszere van a fegyelem fenntartása érdekében. Sok mindenből állhat a paletta, például, sarokba állítás, feltartott karokkal való állás, vagy iskola után büntető szobán kell maradni és 1000-szer le kell írni egy maghatározott szöveget.

 

 

 

 

 

Korlátozott szabadság.
Többnyire az iskolák júniusban véget érnek, és mindenki mehet nyári szünetre, ám Dél-Koreában van, hogy a diákoknak még nyáron is suliba kell járniuk.

Szigorúan szabályok betartása.
Dél-Koreában nagyon szigorúan veszik a szabályokat, tehát, ha valaki egyet is megszeg, annak komoly következményekkel kell szembenéznie.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?