Életmód

Új internetes kihívásnak hódolnak a gyerekek! Őrület az egész, már halálos áldozatok is vannak!

 
A gyerekeket nagyon könnyű elbolondítani, könnyen képesek résztvenni bármilyen kihívásban, csak azért, hogy a csapat tagjai lehessenek, hogy menők legyenek. Ilyenkor nem ártana egy kis szülői korlátozás, hiszen felnőtt fejjel, már jobban látjuk, hogy mi nagyon veszélyes, és mi nem.
 

A gyerekekben még nem vert gyökeret a félelemérzet, ők sokkal könnyebben próbálnak ki őrültségeket is. A legújabb internetes kihívás, őrültség a javából, de mégis sokan csupán menőzésből belevágnak, és kipróbálják.
 
 
 
A hot water challenge, vagyis a forró víz kihívás pedig már egyáltalán nem gyerekjáték, jó, ha fokozottan odafigyelünk gyerekeinkre, míg ez az őrület tombol a világhálón. Hogy miből is áll ez a dolog?

Szívószálon forró vizet kell felszívni, vagy a gyerek magára, vagy egy barátjára kell öntse a gőzölgő vizet. Mennyire “egyszerű”, csak fel kell forralni a vizet, és jól leforrázni magad, vagy valakit.
A lényeg pedig az, hogy minderről képet, vagy videót is készíts, mely által bizonyítani tudod, hogy mennyire menő vagy. Ki találta ki ezt az őrültséget? És mi az a határ, amit a gyerekek képesek még mindig átlépni azért, hogy bizonyítsanak.

 
 
 
 
Kyland Clark például egy hónapot töltött kórházban, miután barátaival kipróbálta a forró vizes kihívást. Az orvosok másodfokú égéssel diagnosztizálták az arcán, a hátán, és a mellkasán. Az Egyesült Államokban vírusként terjed a kihívás, és sajnos már halálos áldozata is van.
Clarkot alvás közben öntötték le barátai, ezért még védekezni sem volt esélye. Tavaly egy 8 éves floridai lány azért halt meg, mert forró vizet szívott fel szívószállal, egy 11 éves bronxi lány pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett, mert barátai leöntötték forró vízzel.
A kihívás azt sugallja, hogy a művelet nem veszélyes, nyugodtan ki lehet próbálni, azonban ez egyáltalán nem igaz. Minden szülő vigyázzon fokozottan a gyerekére, és hívja fel a figyelmét rá, hogy akár halálos kimenetelű is lehet ez az őrültség.
 
 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?