Belföld

Pofátlan BKV-maffia fosztogatja a turistákat a Deák téren

Könnyű prédákra: turistákra, gyerekekre, egyedülálló nőkre vadásznak.
 
A 24.hu-n működő BKV-figyelő blogra írta meg történetét Adél. Levelét változtatás nélkül közöljük:
“Elképesztően felháborító, ahogy a Deák téren a külföldi fiatalokat, diákokat szisztematikusan terrorizálják a BKK-ellenőrök, maximálisan visszaélve munkaköri feladatukkal, feltételezem, saját zsebre dolgozva. Célzottan kihasználják, hogy a külföldiek nem beszélnek magyarul, ők meg nem beszélnek társalgási szinten idegen nyelvet, a magyaron kívül nincs másik nyelv, amin lehetne velük kommunikálni.
 
Ellenőrzés címszó alatt jogtalanul kiveszik a külföldiek kezéből az érvényes, abszolút szabályosan vásárolt bérletet, jegyet, majd a személyi igazolványt, az egyetemi hallgatók státuszát igazoló papírt és azzal zsarolják a külföldit rettenetesen tört angol nyelvtudásukkal, hogy nem adják vissza a hivatalos dokumentumokat, az érvényes, szabályos bérletet, jegyet pedig összetépik és így megsemmisítik, ha nem fizet azonnal készpénzben a kiszemelt áldozat 8000 forintot.
 
A nyomaték kedvéért még fenyegetőznek rendőrséggel, hangsúlyozva, hogy akkor viszont már 16 000 forint a büntetés, csekk esetén pedig 32 000, tehát nagyon megérné helyben, azonnal 8000 forintot adni, ha szeretné a hivatalos dokumentumokat visszakapni a szerencsétlen kipécézett külföldi és végre mehetne tovább.
Sokan, rengetegen fizetnek. Mert megalázó, hogy bűnözőként bánnak velük egy tömegben, holott van szabályos jegyük, bérletük, nem lógnak, fizettek azért, hogy igénybe veszik a budapesti tömegközlekedést. Felháborító. Szégyen!
 
Azt sem értem, hogy a magyar utasok, akik szem- és fültanúi naponta, naponta többször az ilyen jeleneteknek, miért nem védik meg a külföldieket. Miért nem segítenek? Szerencsétlenek mire felfogják, hogy egy maffia stílusú trükk áldozatai, addigra már tudatlanul, naivan kiadták a személyes dokumentumokat, jegyet, bérletet a kezükből és ott állnak teljesen kiszolgáltatva, megalázva.
 
Meddig fogják még terrorizálni a külföldieket a Deák téren? Muszáj lesz a külföldi médiában figyelmeztetni a Budapestre utazókat a lesből támadó ellenőrök zsarolási módszereire és felkészíteni mindenkit, hogyan tudja adott esetben kivédeni ezt az egyértelműen a külföldieket célbavevő megalázó támadást? Esetleg mindenkinek kellene egy kötelező túlélő-kurzust abszolválnia mielőtt Budapestre látogat? Vagy ez egy új marketing talán?”
(címlapfotó: Tékozló homár blog / illusztráció)

Add tovább, hogy mindenkihez eljusson!

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?