Belföld

Megszólalt a lezsoldosozott tanár: Az egész história néhány beteg agy és hazug elme szüleménye lehet


Vitriolos hangú írásban teszi helyre a CEU egyik tanára a Soros-listáról cikkező újságírót.
 
Az Indexen megjelent publicisztikában fejtette ki véleményét Perczel István, a CEU egyik tanára a Figyelőben megjelent Soros-listáról, melyen az ő neve is szerepel. 1994 óta dolgozik a CEU-n, vitriolos írását azzal kezdi, nagy izgalommal olvasta a cikket, arra számított, végre ő is megtudja, mi ez a titkos hálózat, amivel ő a tényfeltárás előtt nem találkozott. Végül semmilyen új ismerethez nem jutott sem a „félemetes Soros-hálózatról”, sem a saját, ott betöltött öntudatlan szerepéről.
Meglepődött, hogy a listán mellette olyanok is szerepelnek, akik elhunytak: Ernest Gellner filozófus és antropológus, Hanák Péter, a modern magyar történelem 1997-ben elhunyt nagy kutatója, a CEU történelem tanszékének alapítója, Tóth István György történész illetve Yehuda Elkana volt rektor.

„Ezek szerint Soros Györgynek akkora lenne a hatalma, hogy még a túlvilágon is tud ügynököket toborozni az európai keresztény kultúra elpusztítását célzó aljas terveihez? És ehhez a hálózathoz tartoznék én is, aki szinte egész tudományos tevékenységemet a kereszténység tanulmányozásának és a keleti keresztény hagyományok és történelem feltárásának és megismertetésének szenteltem? És sikerült neki úgy beszervezni Ernest Gellnert is, és engem is, hogy sem ő a túlvilágon, sem én ezen a világon nem vettük ezt észre? Első érzésem a mélységes hála volt Csanády András iránt, hogy ezt megtudhattam tőle.”

 
Perczel megnézte a Wikipédia Közép-Európai Egyetemről szóló oldalát, és ott „diákok dolgozatainak javításához szokott szeme” azonnal megtalálta a titkos lista forrását, a „neves tanárok” fejléc alatt. A Figyelő cikket szerző Csanády András abból – a tévedésektől hemzsegő listából – válogatta ki a maga listáját, de nem ellenőrizte, ki él még. Perczel azt írja, a lusta diákok is plagizálnak Wikipédiát, az ilyen plágiumért a CEU-n kirúgás jár.
Kérdésekkel zár: „Nem lehetséges-e akkor, hogy az egész história néhány beteg agy és hazug elme szüleménye? Nem lehet-e, hogy pusztán csak arról van szó, hogy valaki parancsba adta: tessék neveket keresni az alaptalan bejelentéshez 2000 Soros-ügynökről, amit teljesítendő egy álnéven író lusta újságíró a Wikipédiához fordult segítségért?”

(kapcsolt képünk forrása: youtube.com)

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?