Kvíz

Ha segítség nélkül megoldja ezt a KRESZ feladatot, Ön a profi sofőrök közé tartozik! Sikerült?

Hoztunk nektek egy olyan KRESZ feladatot, ami valódi kihívást jelent sok sofőr számára, közlekedjen bármivel is! Ha sikerül önállóan megoldanod, anélkül, hogy a Google-höz nyúlnál vagy egy ismerősöd segítségét kérnéd, akkor igazán büszke lehetsz magadra, tényleg jól tudod a KRESZ szabályokat.

 

 

 

Ez azt jelenti, hogy nem kizárólag a mindennapi vezetésben vagy otthon, hanem a szabályokban is igazi profi sofőrnek számítasz! És valljuk be, ez nem kis dolog, hiszen a KRESZ néha a legjobb sofőröket is próbára teszi. Ha sikerrel jársz, már nyugodtan kijelentheted: te valóban uralod az utat és a szabályokat is!

Na de nézzük csak, hogy mi van a képen:

A képen egy „A” jelzéssel jelölt rendőrautó érkezik, aki megkülönböztető jelzést használ, és közben a kereszteződésben találkozik egy „B” jelzésű személygépjárművel, valamint egy „C” jelzésű motorkerékpárossal. Na mi az áthaladási sorrend?

A helyes megoldás a következő:

A,B,C először a rendőrautó, mert megkülönböztető jelzéseit használva közelíti meg a kreszteződést, így elsőbbsége van a többi járművel szemben. Utána a B jelzésű, mert egyenesen halad , végül pedig a C mert ő kanyarodik és így elsőbbséget kell nekik.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?