Celeb / Híresség

Árulja családi házát Gáspár Győző, ennyit kér a nógrádi palotáért:

Végleg el akarja hagyni Nógrádmegyert Gáspár Győző és Bea! A showman kénytelen eladni a családi házát, ami a testvére, Zsolti szomszédságában van. Már ki is került az ingatlanra az „eladó” tábla. A Blikk információi szerint 130 millió forintért válnának meg az ingatlantól, ám annak eladása nem ilyen egyszerű.

 

 

 

Hiába a jól ismert ingatlan, amelyben korábban az Édes Élet és a Van életünk című reality is forgott, akinek fájna a foga mediterrán stílusú villára, résen kell lennie, hiszen a tulajdoni viszonyok tisztázatlanok, így kockázatot jelenthet a vásárlás. Lapunk kereste Gáspár Győzőt, aki nem cáfolta az értesüléseinket.

– Igaz a hír, valóban szeretnénk eladni a házat és elhagyni Nógrádmegyert.… – válaszolta a showman.

Évek óta zajló családi konfliktus állhat a háttérben

Ellátogattunk a faluba, ahol a helyiekkel beszélgetve megtudtuk, az eladás mögött a Gáspár családban évek óta zajló családi konfliktus állhat, ami a két fivér édesanyja 2015-ös halála után alakult ki az örökösödés és a vagyonmegosztás körül. Mint korábban megírtuk, Győző és az édesapja, valamint Zsolti között évek óta tart a családi viszály, már nem is beszélnek egymással. Még nem tudni, van-e remény a békülésre, hiszen az elmúlt időszakban csak romlott a helyzet. Ezért dönthetett úgy a házaspár, hogy maguk mögött hagyják azt a helyet, ahol születtek, felnőttek, egymásra találtak, elkezdték a közös életüket és a két lányukat is felnevelték. Bármennyi emlék is köti őket Nógrádmegyerhez, továbblépnének.

Győzőék háza éppen testvére, Zsoltiék mellett található / Fotó: Olvasóriporter

– Győző úgy érzi, elüldözte a családja innen, nincs már tovább maradásuk. Szeretne békében és nyugalomban élni, ezért hozták meg ezt a fájó döntést. Úgy tudom, már volt is néhány érdeklődő, ám valami miatt mégsem jött létre a megállapodás. Az hírlik, ebben benne van a család keze is – mesélte a Blikknek az egyik helyi lakos.

A házra kitűzött hirdetésen lévő telefonszámon is érdeklődtünk, az eladással foglalkozó szakember, Varga Csilla pedig elmondta, az ingatlan tulajdonviszonyai nem tisztázottak.

– Még a weboldalunkra sem került fel a hirdetés, mert időközben kiderült, hogy az ingatlan nem kizárólag Győzőék tulajdonában áll, amivel ők is csak most szembesültek. Amíg ezt nem sikerül jogilag tisztázniuk, addig nem tudjuk meghirdetni, pedig valóban volt már néhány érdeklődő – magyarázta lapunknak az ingatlan-tanácsadó.

Az interneten szabadon elérhető tulajdoni lapokon jól látszik, hogy a ház és az ehhez tartozó földhasználati jog 1995 óta Győző nagylánya, Gáspár Evelin nevén van. A telek azonban előbb Gáspár Zsolti tulajdonában állt, majd 2002-ben átkerült a lánya, Gabriella nevére, kivéve négy hónapot, amikor egy bizonyos J. Nándor nevére került. Úgy tudjuk, annak idején a szülők vásárolták meg a méretes telket, amelyet kettéosztottak, s mindkét fiuk számára építettek egy-egy családi házat. A Romantic frontemberének otthonát az édesanyja Evelinnek ajándékozta, ám a telek a testvér családjának tulajdonában maradt. Ez Győzőék számára érthetetlen, így nem tudják eladni a házát, míg ezt a kérdést nem rendezik.

De mit lehet ilyen esetben tenni? Az általunk megkérdezett, ingatlanügyekben jártas jogi szakértő, Kocsis Dániel szerint akár még így is lenne lehetőség az eladásra, ám az lenne a legegyszerűbb, ha a telek tulajdonosa is belemenne az adásvételbe.

– Ilyen esetben a telek tulajdonosának elővásárlási joga van a házra. Ha ezzel nem él, a házat és a hozzá tartozó földhasználati jogot külön el lehet adni, más kérdés, hogy ilyen feltételekkel nehezebb lesz rá vevőt találni. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a telektulajdonossal sikerülne megegyezni, és részesedés ellenében ő is beleegyezne az eladásba. Mivel itt családon belül van a tulajdon, ajándékozási szerződés is szóba jöhet a ház tulajdonosának javára – fejtette ki az ügyvéd.

Úgy tudjuk, korábban Győző megpróbálta családon belül értékesíteni a házat, ám nem járt sikerrel.

– Fel lett Zsoltinak kínálva, de nem élt vele. Az egész érthetetlen, hiszen az édesanyám ötven-ötven százalékban osztotta meg az ingatlant az unokák között – jegyezte meg szomorúan Gáspár Győző, míg egy helyi lakos szerint ha akarná, Zsolti kivásárolhatná Győzőt.

– A faluban ők a leggazdagabbak, most vettek több új luxusautót is, legalábbis ezt hangoztatják. Szegény Győzőt sajnálom, az örökségét sem kaphatta meg, és a házuk felett sem rendelkezhetnek úgy, ahogyan ők akarnak, miközben éveken keresztül csinosítgatták azt – mondta egy helyi férfi.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?