Internet

A Z generáció szerint ne használj hüvelykujj emojit, komoly oka van a kérésüknek

A Z generáció azt kéri mindenkitől, hogy ne használjon hüvelykujj emojit egy fontos ok miatt.

 

 

 

A közösségi médiát használók megdöbbenhetnek, ha megtudják, hogy egy emojit a jelek szerint a Z generáció, vagyis az 1990-es évek vége és a 2010-es évek eleje között születettek legszívesebben eltörölnének.

Az egész a Redditen kezdődött – írja a LadBible -, ahol valaki felvetette az emojit, mint vitatémát. De miért is? Nos,

kiderült, hogy sok Z generációs szerint a mobiltelefonokon a „jó” vagy „igen” jelzésére szolgáló emoji valójában bunkóság.

Nem tudtad? Nem vagy egyedül.

Az a felhasználó, aki a lavinát elindította, azért írt a platformra, hogy megtudja, vajon másokat is ugyanúgy bánt-e a fenyegető hüvelykujj, mint őt, amikor sms-ben kapja. Azt írta: „Elkezdtem egy „felnőtt” munkát, ahol a Microsoft Teams-t használjuk arra, hogy munkakapcsolatot létesítsünk egymással.

Jelenleg csak néhány emojit lehet használni, amivel reagálhatsz egy üzenetekre (kivéve persze, ha válaszolsz, akkor bármilyen emojit használhatsz). A legtöbb ember a munkahelyén állandóan a ‘hüvelykujj fel’ reakciót használja.

Én nem nagyon. Inkább ‘szívecskés’ reakciókkal reagálok vagy rendesen válaszolok, még ha az csak egy rövid ‘Nagyszerű!’ vagy ‘Köszönöm!’ is. (Én is úgy érzem, hogy túl sok felkiáltójelet használok, de ez egy másik történet).

Egyébként értem, hogy „hüvelykujj felfelé” üzeneteket küldünk, de úgy érzem, hogy ez egy olyan nyugtalanító dolog. Más is így érez?”

Kiderült, hogy sokan értenek egyet vele valamilyen okból kifolyólag, hiszen az emoji használata is megoszlik korosztályok szerint.

Az egyik felhasználó így kommentálta: „Én is így érzek! Még egyfajta közösségi platform/jammerünk is van, és nem tudok csak lájkolni egy posztot. Megőrülök, ha látom a thumbs upokat – elég rossz.”

Egy másik azt mondta: „Nem is olyan furcsa, én passzív-agresszívnak látom. Képzeld csak el, milyen érzés lenne, ha bemennél a főnököd szobájába, mondanál valamit, aztán látnád, hogy feléd fordul, a szemedbe néz, és felemeli a hüvelykujját”.

Egy másik ezt írta: „A fiatalabbak (24 éves vagyok) a hüvelykujj emoji-t arra használják, hogy igazán passzív-agresszívak legyenek.

„Szuper bunkóság, ha valaki csak egy hüvelykujjat küld. Nekem is furcsa volt az alkalmazkodás, mert a munkahelyemen is ugyanez a helyzet. Szóval igen, ez egy generációs kommunikációs-kultúra különbség.”

Más felhasználók azonban nem értettek egyet ezzel:

„Ez annyit jelent, hogy: „Elolvastam az üzenetedet, és nincs semmi hozzáfűznivalóm, és remélem és imádkozom minden istenhez, hogy az összes kvadrillió embernek ebben a csoportos csevegésben se legyen semmi hozzáfűznivalója.”

Egy idősebb felhasználó azt írta: „Passzív agresszió? Most komolyan beszélsz vagy viccelsz? Ez egy hüvelykujj felfelé. Azt jelenti, hogy ‘Megkaptam’ vagy ‘Oké, üzenetet megkaptam’. Mi az ördög lehet ebben passzív-agresszív?”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?