Celeb / Híresség

Balogh Levente a kötelező sorkatonaságról: „Visszahoznám, mert szükség van rá” – Ön egyetért vele?

Balogh Levente úgy véli, Nyugaton szigorúbban kellene venni az oktatást, és szerinte sokat segíthetne az is, ha visszaállítanák a sorkatonaságot.

 

 

 

Annak ellenére, hogy Balogh Levente példátlan sikereket ért el, még mindig nem megy pihenőre. Az üzletember jelenleg is intenzíven dolgozik az utánpótláson és a tehetséges fiatalok felkutatásán, így az elmúlt időszakban számos egyetemen tartott előadást. A milliárdos kiemelten pozitív véleménnyel van a magyar oktatás színvonaláról, ugyanakkor a nyugati iskolarendszerről már másként vélekedik: szerinte ott túlságosan enyhe követelményeket támasztanak a diákok elé.

Bizonyos szintű szigorra szükség van. Én még voltam katona 18 hónapig. Nem örült neki senki, hogy elvesznek ennyi időt az életünkből, de nagyon jót tett nekünk. Kellett, mert embert faragott belőlünk. Megtanultuk kimosni, összehajtani a ruhánkat– mondta az üzletember a Talk TV adásában.

Tegnap mi is arról számoltunk be, hogy a német védelmi miniszter bemutatott egy önkéntes katonai szolgálatra ösztönző jogszabálytervezetet, melynek segítségével számításai szerint évente mintegy ötezer fiatalt sikerülhet a hadseregbe toborozniuk. A sorkatonaság visszaállításának kérdéséről az üzletembernek is megvan a véleménye.

Vissza is hoznám, mert szükség van rá. Mondjuk nem 18 hónapot, de tizenkettőt biztos. Én abba a rendszerbe, ahol nincs egyes vagy bukás, nem hiszek. Akkor mi az ösztönző erő arra, hogy jobban teljesítsek? Ilyen jegyek vannak, hogy ejnye-bejnye, meg ügyes voltál. Hagyjuk már!– idézi a story.hu Balogh Leventét.

Magyarország 64. leggazdagabb embere azt is kifejtette, a lányait is arra próbálja ösztökélni, hogy ne menjenek külföldre tanulni.

– Szimi még belesett ebbe a téves kelet-európai őrületbe, hogy minden jobb, ami külföldön van. A Bolyaiba járt, remek jegyei voltak, aztán kitalálták, hogy a Kingstonra megy Londonba. Bejutott, de három év alatt rájött, hogy nem akar külföldön élni. Volt egy felesleges körünk Anglia és Magyarország között. De utána nem sokkal megálmodta magának a pszichológiát, és most ezt végzi. A középső lányom, Tiffany nem igazán szeret tanulni, ő inkább vállalkozó fajta, még bontogatja a szárnyait. A legkisebb lányom, Szofi pedig már 13 éves kora óta nemzetközi jogász akar lenni. Nála még megy a küzdelem, hogy külföldön vagy itthon fog-e továbbtanulni, de remélem, én fogok győzni, és itthon marad – fogalmazott nevetve a milliárdos.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?