Celeb / Híresség

Vajna Tímea drámai bejelentést tett: nagyon komoly műtét előtt áll

Andy Vajna özvegye a követőitől kért segítséget.

 

 

 




 

Vajna Tímeát már több Instagram-követője is megtalálta azzal, hogy lassan 39 évesen ideje lenne gyermeket vállalnia, ám korábban Timi a közösségi oldalán részletesen beszélt arról, hogy nyomós indokok miatt nem szeretné elsietni a dolgot.

– Most az a fontos, hogy megtaláljam a lelki békémet, nyugalmamat, a rengeteg fájdalom, harc és stressz után, ami lassan három éve folyik. Valamint először szeretném megteremteni a megfelelő környezetet. Biztosan elvetélnék, ha nincs meg a kellő nyugalom, soha nem szülnék érdekből… – vallotta be Timi, majd hozzátette azt is, hogy a stressz komoly egészségi károkat is okozott nála.

– Az endometriózis miatt folyamatosan fogamzásgátlót kell szednem, hogy ne ájuljak el az erős fájdalomtól havonta. Eddig még nem próbáltam teherbe esni. Majd ha úgy érzem… teljes szívvel és lélekkel… nyugalomban – közölte Timi, akinek a jelek szerint a problémája továbbra is fennáll, sőt,rövidesen egy operáción esik majd át, amely témában a követőitől kért segítséget.

Kinek mi a tapasztalata az endometriózis-műtéttel kapcsolatban? Mennyi idő a felépülés? Bár nyilván a műtéti folyamattól függ, hogy mit találnak…

– írta a nemrég Los Angelesben luxusingatlant vásárló özvegy, aki rengeteg hasznos tanácsot kapott, hiszen egy újabb Instagram-sztoriban friss hírekkel jelentkezett.

Fotó: Instagram

– Nagyon köszönöm a rengeteg segítő üzenetet. Ígérem, én is beszámolok majd mindenről, műtétről, stb. Bár itt Amerikában kicsit más lesz – mondta Timi.

Fotó: Instagram

 

 

 

Az endometriózis tankönyvi definíciója szerint azt jelenti, hogy a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is (leggyakrabban a kismedencében, a petefészekben, illetve a hashártya felületén) megtalálható a szervezetben és a számos kellemetlen panasz ás fájdalmas tünet mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet. A betegség számos tényezőtől függ – stressz, helytelen táplálkozás –, illetve bármely korban kialakulhat. A betegséggel diagnosztizált nők fele számára jár fájdalmakkal a szexuális együttlét, és az érintettek több, mint fele aggódik, hogy lehet-e gyereke. Bár a betegség pontos eredete még mindig nem ismert, az eddigi kutatások alapján a genetikai háttér mellett három tényezőnek lehet szerepe a kialakulásában. Az immunrendszer gyenge működése, a szervezetben található túlzott mennyiségű ösztrogén, illetve gyulladás is erősítheti a kialakulásának esélyét.

Grafikánkon látszik, hogy hogyan alakul ki a betegség és milyen tünetekkel hívja fel magára a figyelmet / Grafika: Séra Tamás

A betegség több hazai hírességet is érint, Iszak Eszter például idén áprilisban vallotta be, hogy szerelme, Gyurta Dániel vitte kórházba a fájdalmai miatt, majd több hónapnyi vizsgálat során kiderült, hogy a petefészkében talált cisztán kívül endometriózisa és Hashimoto-betegsége is van. Nádai Anikó szintén ebben a betegségben szenvedett, sőt, az endometriózis következményeként méhnyakrákkal műtöttékSzabó Zsófi szervezetében is jelen volt a nők millióit érintő betegség, Kapócs Zsóka pedig – szintén az endometriózis miatt – hat éven át küzdött az anyaságért. Dukai Reginát ugyancsak endometriózis miatt kellett műteni, miután egy vérrel teli cisztát találtak a jobb petefészkén, de Holdampf Linda stylist/műsorvezetőt sem kerülte el ez a borzalmas fájdalmakat okozó betegség.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?