Érdekes

Napjai vannak hátra a TEMU-nak. Brüsszel ultimátumot adott!

Brüsszel pénteken hivatalos információkérést küldött a TEMU-nak! Napja vannak hátra az online piactérnek.

 

 

 

Az Európai Bizottság a Digitális Szolgáltatások Törvénye (DSA) alapján tájékoztatást kér a Temu online piactértől az illegális termékekkel foglalkozó kereskedőkkel kapcsolatos intézkedéseiről.
Brüsszel pénteken hivatalos információkérést (RFI) küldött a platformnak, amelyben részletes adatokat kérnek az illegális termékek megjelenésének és újbóli megjelenésének mérséklésére tett intézkedésekről – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

A kérelem kiterjed a fogyasztóvédelem és a közegészségügy területeire is, emellett a Temu ajánlórendszereivel és a felhasználók személyes adatainak védelmével kapcsolatos kockázatok részletezését is kérik.

A Temu-nak 2024. október 21-ig kell válaszolnia. Az értékelés alapján a Bizottság további lépéseket tehet, akár bírságot is kiszabhat a téves információkért, vagy nem megfelelő szabályozási gyakorlatok miatt.

A kínai Temu 2024. május 31-én került a Nagyon Nagy Online Platform (VLOP) kategóriába, így szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie. Az újabb információkérés a platform felelős működésének biztosítását célozza, figyelemmel a fogyasztók védelmére és az illegális termékek kockázatainak kezelésére.

A vállalat jelezte: teljes mértékben együttműködik a bizottsággal.“Az uniós szabályoknak való megfelelés iránti hosszú távú elkötelezettségünkkel összhangban jelentős intézkedéseket tettünk, és tovább finomítjuk a digitális szolgáltatásokról szóló törvény szerinti gyakorlatunkat. A fogyasztók biztonsága elsődleges prioritásunk“ – mondta a Temu szóvivője.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?