Kvíz

Melyik autónak van elsőbbsége? Ebben a helyzetben még egy tapasztalt sofőr is összezavarodhat

Észrevettél valami furcsát ezen a kereszteződésen?

 

 

 

Talán minden sofőr egyetért azzal, hogy a normál forgalomban mindenféle olyan helyzetbe kerülhetünk, amelyre bármikor reagálnunk kell. De vajon mennyire megy jól az „ellenkező irányban” való vezetés?

A fenti kép egy olyan helyzetet mutat, amely sokunk vezetési képességeit próbára teheti. A kulcs ebben az esetben az, hogy az egyes sofőrök hogyan reagálnának, hiszen egyiküknek elsőbbséget kell adnia a másiknak.

Amennyiben azonnal biztos voltál a válaszodban, ellenőrizd a következő oldalon a válaszod helyességét. Nem minden olyan egyértelmű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

MEGOLDÁS:

Sok sofőr azt az elméletet állította fel, hogy mivel a B jelzésű autó a kanyarba hajt be, ezért neki kell elsőbbséget kell adnia a kék autónak. Ez azonban nem igaz.

Az útburkolati jelek vonalai segíthetnek eldönteni, hogy melyik autónak kell elsőbbséget adnia ebben a kereszteződésben. Egyértelművé teszik, hogy a kanyarban is folytatódik az útpálya.

Ha az A jelzésű autó elhagyja az utat és egyenesen halad tovább, akkor ennek az autónak kell megvárnia a narancssárga autó elhaladását, és ezért elsőbbséget kell adnia neki.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?