Celeb / Híresség

Szinte rá sem ismerni: szépségszalon reklámarca lett a Hámori Lucát is legyőző algériai bokszoló

Az olimpián tett szert nemzetközi hírnévre Imane Helif, akit meghurcoltak egy tavalyi kromoszómateszt eredményére hivatkozva. Az algériai bokszoló többek között Hámori Lucát is legyőzve lett olimpiai bajnok a 66 kg-os súlycsoportban Párizsban, most pedig azzal került be a hírekbe, hogy egy szépségszalon reklámarca lett. A vele forgatott promóciós videón szinte rá sem lehet ismerni.

 

 

 

Ahogy azt megírtuk, Imane Helif nem talált legyőzőre a párizsi olimpián, botránya az első fordulóban megnyert mérkőzése után robbant ki. Olasz ellenfele, Angela Carini 46 másodperc után feladta a meccset, orrtörést szenvedett, később pedig azt nyilatkozta, hogy ilyen erős ütésekkel még életében nem találkozott. Ezután szedte elő a nemzetközi sajtó, hogy az algériai bokszolót tavaly az elődöntő előtt diszkvalifikálta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) a világbajnokságról, miután egy kromoszómavizsgálaton megállapították, hogy a férfiakéhoz hasonlóan XY-kromoszómája van. A teszt eredménye azóta sem került egyébként nyilvánosságra.

A boksztornát azonban az olimpián nem az IBA szervezi, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely a sportolók útlevelében szereplő adatokat veszi alapul. Márpedig abban Imane Helif neme nő, így természetesen a nők között versenyzett – és meg is nyerte súlycsoportját, többek között Hámori Lucát is egyhangú pontozással legyőzve. Algériában nemzeti hősként ünnepelték Helifet, az ország történetének hetedik olimpiai bajnokát.

Ezen előzmények után jelent meg a hír, hogy – az egyébként férfias külsejű – Imane Helif egy algériai szépségszalon reklámarca lett. A promóciós videón a bokszoló kisminkelve, rúzst és egy virágos ruhát viselve látható, szinte rá sem lehet ismerni annak, aki csak az olimpián látta őt a szorítóban. A videóhoz mellékelt üzenetben olvasható, hogy Helifnek

az aranyérem megnyerése előtt nem volt ideje szépségszalonokra, sosem érezte szükségét annak, hogy bizonygassa kilétét. Külsejének megváltoztatásával Iman nem a világnak akar megfelelni. Az üzenete sokkal mélyebb: nem a ruhák adják a szépséget, a külső nem mutatja meg a személyiséget. Tud lenni nőies és elegáns, amikor akar, de a sportban nincs szükség sminkre és magassarkúra.
 

A posztban odaszúrnak Angela Carininek is: „az olasz megmutatta, hogy azok is a padlón találhatják magukat, akik mások kenyerét rinyálással próbálják elvenni”.

A Helif által is megosztott videó egyébként már közel egymillió lájkot kapott, és szinte megszámlálhatatlanul érkeznek a hozzászólások is alatta.


forrás: sportal.blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?