Hírek, Internet

Megint valami gond van a Facebookkal: rejtélyes hibaüzenettel tiltja le a felhasználókat

Sokan furcsa üzenetet kaphattak a Facebookról a nap folyamán, ugyanis egy hiba miatt többeknek jelezték az oldalon, hogy ideiglenesen letiltották őket. Sokan egyébként a Messengernél is érzékelték a problémát. A tájékoztatás szerint a tiltás azért járhat, ha valaki túl intenzíven használt egy funkciót.

 

 

 

Az üzenetben arra nem térnek ki, hogy mit lehetett túl sokat használni. A jelzés bosszantó lehet, mert többször felugrik a kis üzenet, ami megnehezíti az alkalmazás használatát. Egyelőre arra nem derült fény, mi okozza a problémát – írja a 24.hu.

A lap arról számolt be, hogy azt gyanítják, az ideiglenes tiltás üzenet akkor jelenik meg, ha rövid időn belül több linket osztunk meg a Messengeren keresztül a felhasználók.

Súlyos bírságot kaphat a Meta

A Blikk is megírta nemrég, hogy az Európai Bizottság által lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a Meta európai Facebook- és Instagram-felhasználóknak tett „fizetsz vagy beleegyezel” ajánlata nem felel meg a digitális piacokról szóló törvénynek. A Bizottság szerint a Meta által kínált választás arra kényszeríti a felhasználókat, hogy hozzájáruljanak személyes adataik begyűjtéséhez. A jogsértésekért kiszabható szankciók elérhetik a globális éves forgalom 10 százalékát is.

A bizottság úgy gondolja, hogy a Meta által kínált választás arra kényszeríti a felhasználókat, hogy hozzájáruljanak személyes adataik begyűjtéséhez, és nem teszi lehetővé számukra, hogy kevésbé személyes hirdetések és tartalmak jelenjenek meg az idővonalukon.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?