Belföld, Hírek

Meg fogunk sülni: 40 fok lesz szombaton

A hétvége sem hoz enyhülést: marad a sok napsütés, néhol záporokkal, zivatarokkal. A hőmérséklet pedig továbbra is magasan marad, szombaton akár 40 fokot is mérhetünk.

 

 

 

Ha eddig reménykedtél egy kis enyhülésben, van egy rossz hírünk: ezen a héten Magyarországon a hőmérők higanyszála még magasabbra szökik. A HungaroMet előrejelzése szerint továbbra is brutál hőség lesz, kevés záporral és zivatarral fűszerezve. A hőmérsékleti csúcsok akár a 40 fokot is elérhetik, így könnyen lehet, hogy melegrekordok dőlnek meg. Bár a szél alapvetően mérsékelt marad, zivataroknál erős, viharos széllökésekre is számíthatunk.

Kedd: Napfürdő és némi felhő

Már kedden napos időre készülhetünk, amit csak néhány fátyol- és gomolyfelhő árnyékol majd be. Délután és kora este azonban egy-egy zápor vagy zivatar is kialakulhat, főként a déli határvidéken és északnyugaton.

A hőmérséklet délután 31 és 38 fok között alakul, így a napi melegrekord megdöntése is benne van a pakliban. Az északkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környékén erős, viharos széllökések is lehetnek.

Szerda: Derült égbolt, este hidegfronttal

Szerdán reggelre eltűnnek a gomolyfelhők és az esti záporok, zivatarok is lecsengenek. Az ország nagy részén derült vagy fátyolfelhős, száraz idő lesz, gyenge keleti, északkeleti széllel. Az éjszakai hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, a belvárosokban és vízpartokon lesz a legmelegebb. Napközben továbbra is napos idő várható, de délután északnyugat felől hidegfront érkezhet, záporokat, zivatarokat hozva. A nappali csúcsértékek 33 és 39 fok között alakulnak.

Csütörtök és péntek: Felhők és viharok a napsütés közepette

Csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és zivatarok is várhatóak. A hőmérséklet továbbra is 33 és 39 fok között mozog majd, enyhe széllel.

Hétvége: Kánikula és záporok

A hétvége sem hoz enyhülést: marad a sok napsütés, néhol záporokkal, zivatarokkal. A hőmérséklet pedig továbbra is magasan marad, szombaton akár 40 fokot is mérhetünk, míg vasárnap a hajnali 17-26 fokról 29 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?