Belföld, Hírek

Az Állami Számvevőszék elnöke büntetésnek tartja: lenullázná az szja-t

Domokos László szerint a személyi jövedelemadó a legális munka büntetése.

 

 

 




 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Domokos László szerint a személyi jövedelemadó (szja) nem más, mint a legális munka büntetése. Megfogalmazta ugyanis, hogy az ember annyira értékes, hogy nem szabadna adóztatni, a kormányt pedig arra sürgeti, hogy minél nagyobb lépéseket tegyen afelé, hogy 0 százalék legyen az szja.

„Meggyőződésem, hogy az ember annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni, azaz büntetni azért, mert dolgozik. A nyugdíj, valamint a betegségek és a tragédiák anyagi túlélése miatt fontos, hogy van államilag szervezett, központosított rendszer, amelynek része, hogy járulékot fizetünk. De az nem teher, hanem megelőlegezett kiadás a személyes biztonság érdekében. Ezért amennyire csak lehet, az adókat vissza kell venni” – érvelt Domokos.

A lap közlése szerint Domokos nyilatkozatának apropóját Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti programjának a többkulcsos adózása adja.

Az szja mértéke jelenleg 15 százalék, a vállalatokra kivetett társasági adó 9 százalékos. Az ÁSZ-elnök az emberek terheinek enyhítéséről beszélve nem tért ki a világszinten kiemelkedő 27 százalékos általános forgalmi adóra (áfa), ami ugyancsak a magánszemélyeket terheli – írta a Magyar Nemzet.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?