Belföld, Hírek

Leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya orvoshiány miatt

A vállalkozó orvosok felmondása miatt szerda estétől leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya.

 

 

 




 

Szerda estétől leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya, számolt be Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook oldalán, aki egy belső körlevélből is idézett posztjában.

„Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!) bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.

Kunetz szerint az élet ennyire gyorsan igazolta, hogy az általa emlegetett változtatásokat az egészségügyben azonnal végre kell hajtani, és az egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni.

„Tökéletes példája az agresszív, át nem gondolt, úthenger mentalitásnak ez a helyzet. Ugyanis az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan. […] Holnap, majd amikor a sebészeten lesz ugyanez a helyzet, vagy a kardiológián, akkor azt is bezárják? Végül a kórházat is?” -fogalmazott bejegyzésében a szakértő, aki képeket is mellékelt az említett belső körlevélből.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?