Belföld, Hírek

A kormány szerint most nincs 40 milliárd forint arra, hogy megmentsék a Velencei-tavat

Hiába lenne szükség nagyon sürgősen a Velencei-tó vizének pótlására a rendkívül alacsony vízszint miatt, a kormány jelenleg nem tudja támogatni az erről szóló javaslatot – mondta a Fehérvár TV riportjában Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

 

 

 


A Magyar Narancs által kiszúrt riportban Tessely, aki a térség fideszes parlamenti képviselője is, elmondta, hogy a víz pótlására készítettek egy 40 milliárd forintos költséggel számoló előterjesztést a kormánynak, és mindenki abban bízott, hogy ezt akár rövidesen elfogadhatják, és megindulhat a tó feltöltése.

A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs támogatta is a javaslatot, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a kormány elé terjesztette, viszont

a szükséges pénzeszköz olyan nagymértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani.

Az indoklás az volt, hogy a kormány a forrásokat elsődlegesen a gazdaság újraindítására szeretné fordítani, ezért egyelőre elhalasztják a beruházást, bár el nem utasították. A Narancs cikke emlékeztet, hogy az elmúlt két évben a Velencei-tó vizének 44 százaléka tűnt el.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?