Érdekes

10 királyi baba szabály, amiről valószínűleg fogalmad sem volt, hogy létezik

A pszichológusok szerint a gyerekek fegyelmezése feltétlenül szükséges; így nagyobb valószínűséggel lesznek jobb szociális készségeik, barátaik, önbizalmuk és önállóságuk. Ha azonban a királyi családról van szó, úgy tűnik, hogy a szabályok (kimondott és kimondatlan) szabályozzák a család tagjainak minden lépését, beleértve a gyerekeket is. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen hagyományok övezik ezeket a kicsiket születésük előtt és után, és íme, itt vannak a különös megállapításaink.

 

 

 

1. A királyi debütálások nem sokkal a születés után történnek.

Az emberek már órákkal a születésük után látják a babákat. És az anyának is jól kell kinéznie: a vajúdás utáni lábadozás nem mentség arra, hogy a sajtónak mutatkozzon. Kate Middleton például sminkelt és magassarkút viselt György herceg 2013-as debütálásakor. A ruhák is számítanak – Kate pöttyös ruhája úgy tűnik, hogy tisztelgés volt Diana hercegnő megjelenése előtt, miután életet adott Vilmos hercegnek.

A másik fontos szempont itt az, hogy a királyi anyáknak nem sokféle cipő közül lehet választani. Általában mindig szoros cipőt viselnek, még akkor is, ha a lábuk és a bokájuk a szülés után feldagadt.

2. Babavárók nem léteznek.

Bár nincs közvetlen szabály a babaváró partik megtartására, a szakértők szerint a brit királyi család mégis “amerikai találmánynak” tartja őket, annak ellenére, hogy ez a hagyomány egyre népszerűbb az Egyesült Királyságban. De ne aggódj, ajándékokban nincs hiány a királyi babáknak. Sarolta cambridge-i hercegnő például 64 különböző országból kapott ajándékot az első születésnapjára.

3. Sok bába segít a szülésben.

A szülésznők szülésben való segítségének hagyománya egészen a tizenhetedik századig vezethető vissza, amikor is csak nők tartózkodhattak a szobában. Manapság már nem stigmatizálják a férfi orvosokat. Összességében a különböző egészségügyi szakemberekből álló csapat lenyűgöző: néha több mint 20 ember vesz részt benne.


4. A baba nemét titokban kell tartani.

Általában a királyi család titokban tartja a baba nemét, valamint a pontos születési dátumot (ez alól kivétel volt, amikor Harry herceg és Meghan Markle egy interjúban bejelentették, hogy kislányt várnak). Az anya egészségi állapotáról azonban a nagyközönség tudomást szerez. Kate Middleton terhességéről szóló hivatalos közlemény például megemlítette a reggeli rosszulléteket.

5. A névválaszték korlátozott.

A brit királyi családban szokás, hogy az újszülöttek nevét a saját családfájuk alapján választják ki, anélkül, hogy túl kreatívak lennének. Ha azonban egy gyermek elég messze van az öröklési sorban, a szülőknek nagyobb szabadságuk van. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a királyi családtagok egymás nevének hivatalos változatát használják, amikor nyilvánosan megjelennek; Vilmos herceg például Kate Middletont Katalinnak szólítja.

6. A királyi család új tagjának születése után hivatalos közleményt adnak ki.

Miután egy baba megszületik, a Buckingham-palota egy speciális állványon kifüggeszti a palotaorvosok által aláírt hivatalos nyilatkozatot, és van egy városi kikiáltó, aki elmondja a népnek a részleteket. Mi több, a híres nevezetességek, mint a London Eye, a Tower Bridge stb. kék (ha fiú születik) vagy rózsaszín (ha lány) fényben pompáznak.

7. Az ágyúk elsülnek.

Londonban minden herceg vagy hercegnő születése után hagyomány a lövés. Amikor például Sarolta hercegnő megszületett, 41 ágyúlövés dördült el a Hyde Parkban, és 13 ágyúval tisztelegtek. Ezen kívül a katonák lövéseket adtak le Cardiff, Hillsborough és Edinburgh kastélyainál is.

 

 

 

 

8. A királyi gyermekeknek rengeteg szabályt és protokollt kell követniük.

Az uralkodó brit család minden tagjának számos szabályt és protokollt kell követnie, és ez alól a gyerekek sem kivételek. Így számos eseményen kell részt venniük, többek között a királyi esküvőkön, az éves Trooping the Colour ceremónián, a dédnagymamájuk születésnapi ünnepségén és még sok más eseményen. Ha már II. Erzsébet királynőnél tartunk, még a család legfiatalabb tagjai is “meghajolnak” előtte 5 éves korukig…

9. Sok keresztszülő van, de nem lehetnek a közvetlen családból.

A szabályok egyszerűek: először is, a keresztszülők nem lehetnek a közvetlen családtagok; másodszor, minél többen, annál jobb (úgy tűnik)! Míg a legtöbb embernek csak 2 keresztszülője van, addig György hercegnek 7, Sarolta hercegnőnek 5, Lajos hercegnek pedig 6 (akárcsak az édesapjának, aki a fenti képen látható). Azt feltételezik, hogy a nagy nyilvánosságot kapott életük összetettsége miatt a királyi gyerekeknek extra útmutatásra van szükségük.

10. A királyi csecsemők különleges takarókat kapnak.

Ha a királyi babákról van szó, a legapróbb részletek is fontosak. Például a gyapjú takarókat, amelyekbe a gyerekeket a bemutatkozásukkor bepólyálják, egy angol cég, a G.H.Hurt & Son gyártja, amely több mint 100 éve gyárt luxus kötött-csipkés kendőket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?