Belföld, Hírek

Teljesen megbolondult az időjárás: nagy adag szaharai porral csap le az országra az újabb hőhullám – Készüljön!

Újabb hőhullám várható a hétvégén, valamint ismét szaharai por érkezik a térségbe – közölte Allaga Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa pénteken.

 

 

 




 

A szakember a Facebookon megosztott videóban kifejtette: éjszaka nyugodt idő várható. Szombaton sok lesz a napsütés, 30 Celsius-fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap „mozgalmasabb” idő várható: néhol már hajnalban is lehetnek záporokat adó felhők, a nap második felében már többfelé – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az északi megyékben – zivatarok is kialakulhatnak.

Ezzel együtt folytatódik a felmelegedés. Főképp a keleti területeken jelentősen melegszik a levegő, a délkeleti tájakon 37 fok körüli csúcsértékek várhatók.

Az átlaghőmérséklet is emelkedik. Az ország nagy részén 25, főképp keleten 27 fok felett alakul a középhőmérséklet, így a tartós hőség miatti figyelmeztetések is várhatók.

A meteorológus kitért arra is, hogy a levegő nemcsak melegebb, de porosabb is lesz. Ismét szaharai por érkezik a térségbe, így ha hétfőn lesz zápor, zivatar, az saras esőt is okozhat – közölte Allaga Tamás.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?