Belföld, Hírek

„Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus” – Orbán Viktor legújabb bejelentései péntek reggel

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában mondta el legújabb bejelentéseit.

 

 

 




 

Mint a Blikk is megírta, csütörtökön Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy eddig összesen 23 embernél mutatták ki a delta-, 2 személynél pedig a gamma-variánst. Továbbá a Pegazus-botrányról is megszólalt, hisztériának és álbotránynak nevezve azt.

Péntek reggel elsőként Brüsszelről beszélt a magyar miniszterelnök.

„Vagy engedünk vagy nem” – mondta Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvénnyel és Brüsszellel kapcsolatban. A miniszter elmondta, nagyon nehéz hónapok előtt állnak.

Az unió szerint be kell engedni a szexuális nevelést célzó propagandát az iskolákba. Orbán szerint a gyermekeknek azért vannak szüleik, hogy megvédjék őket, az állam pedig azért van, hogy segítse őket. „Majd a szülő eldönti, mikor ismerteti meg őket ezzel a civilizációs problémával” – mondta.

Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus.

A kormányfő szerint Brüsszelben most a liberálisok vannak többségben, ám ez most már nem a szabadságról szól. A népeket csak úgy lehet tisztelni, ha a kultúrájukat és történelmüket is tisztelik – jelentette ki.

A helyreállítási alappal kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, hogy az unió tudja késleltetni, ám arra nincs lehetőség, hogy nem fogják odaadni. Elmondása szerint a megállapodáshoz közel álltak, ám a gyermekvédelmi törvény óta „nagyon korruptak lettek”.

A népszavazással kapcsolatban elmondta, reméli, még a jövő évi választások előtt sort tudnak rá keríteni.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak is része lesz a negyedik hullámban, valamint most is az idősekre kell a legnagyobb figyelmet fordítani, ugyanis ők vannak a legnagyobb veszélyben. A 12 év feletti gyerekeknél pedig oltási akciót indítanak a tanév kezdés előtt. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltásával kapcsolatban elmondta, hogy most egy olyan helyzetben vannak, ahol vállalható erkölcsileg is a vakcina kötelezővé tétele.

A kormányfő hozzátette, korlátozások szóba jöhetnek majd a jövőben is, de nem szeretnék. „A kormány a helyén van, az operatív törzs működik…” – mondta, majd kijelentette, hogy a kormány meghozza a szükséges döntéseket, ha kell.

Orbán Viktor sem vesz majd részt az olimpián: mint mondta, ha nézők sem lehetnek, akkor ő sem megy el. Hozzátette: ha Magyarország rendezné az olimpiát, akkor az normál körülmények között zajlana le.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?