Belföld

„A gyerekek még mindig hazavárják” – Megállt a szíve a miskolci hármasikrek édesapjának: megszólalt a gyászoló feleség

Az idilli családi légkörből egy csapásra vált kilátástalanná a helyzete egy fiatal édesanyának, akinek a párja elvesztése után teljesen egyedül kell felnevelnie a hármas ikreiket.

 

 

 




 

Az egész ország a csodájára járt, amikor csaknem négy évvel ezelőtt megszületett Dávid, Márk és Milán. A világra jövetelük igazi szenzációnak számított, hiszen ők spontán módon fogant hármas ikrek, ami 7-8 ezer szülésből csak egyszer fordul elő.

Több újság is cikkezett róluk, a Blikk is meglátogatta őket a miskolci otthonukban. Az akkor mindössze 25 éves édesanyjuk, Szilágyi Laura elmondta, csupán egy gyermekre számítottak, őket is nagyon meglepte, hogy három csöppség jött a világra. Az apjuk, Surányi Róbert az építőiparban dolgozott, de így is támogatásra volt szükségük.

– Egy év után engedtük el a kezüket, addig mindenben segítettük őket. Aztán 2019-ben kerültünk ismét napi kapcsolatba velük, amikor Robiról kiderült, hogy beteg. Eleinte csak egy megfázásra gyanakodtak, aztán az orvosok közölték, hogy súlyos szívbetegséggel küszködik. A vizsgálatok során azt is megállapították, hogy szívátültetésre lesz szüksége, de előtte egy hosszas gyógyszeres kezelés várt rá, ami az egész tavalyi évben tartott – mesélte a Blikknek a Zsófi-ReményVár Egyesület elnöke, Ináncsi Gergely.

Ebben az időszakban a családfő már dolgozni sem tudott. Sőt, már az albérletük második emeletére is csak nehezen tudott felmenni. A gyerekek bölcsődébe jártak, a helyi kórházban ápolóként tevékenykedő Laura pedig visszament dolgozni. Az egyesület közben folyamatosan támogatta őket.

– Idén márciusban Robi kapott egy szívritmus-szabályzót, vagyis pacemakert, de még utána is nagyon vizesedett. Hiába szedte a gyógyszereket, nem igazán javult az állapota. Ekkor már tudták, hogy az albérletükből hamarosan el kell költözniük, ezért a falusi csok segítségével megvettek egy házat Sajóbábonyban. Amikor berendeztük nekik, már nagyon rosszul volt. Végül néhány nappal később, július 8-án mindössze 37 évesen örökre lehunyta a szemét. Két héttel azután, hogy beköltöztek az otthonukba. Ha nincs a Covid, Robi máig élhetne. Akkor talán hamarabb megtörténhetett volna az a beavatkozás, amire szüksége volt az élethez – magyarázta lapunknak a család segítője.

Laura a gyermekekkel néhány napra a szüleihez költözött, de már újra a nemrég vásárolt házukban élnek. Róbert nem készült a halálra, de valahol tudhatta, hogy bekövetkezhet. Mindenképp koporsós temetést szeretett volna, ezért múlt csütörtökön így búcsúztak el tőle. 2019 őszétől egészen mostanáig az apjuk volt otthon a gyerekekkel. Ő hordta őket a bölcsibe, és ő játszott velük. Laura teljesen összetört, s nehezen éli meg azt, hogy egészségügyi dolgozó lévén sem tudott rajta segíteni.

Mindent amit lehetett, megtett, de ez mégsem volt elég. Nem csak a párját és a gyerekei apját vesztette el, hanem azt a társát is, akivel az egész életét le szerette volna élni. A mindennapok pedig egy egyedülálló szülő számára még egy gyermekkel is nehezek, nemhogy hárommal.

– Teljesen összeomlottam a párom halála után. A gyerekek keresik az apjukat, várják haza, nem értik, hogy miért nincs velünk otthon. Még nem tudják azt sem, mi történt vele – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya.

Jól jön az anyagi segítség

A csonkává vált családnak most minden támogatásra szüksége van. Aki egy utalással segítene rajtuk, az alapítvány számlaszámán megteheti: 10402764-50526755-84751000. Közlemény: Szilágyi Laura

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?