Életmód

A heti háromszor fürdeti a gyerekeit és hagyja, hogy kézzel egyenek – “Nem érdekel, hogy rossz anyának tartanak”

Az ausztrál származású édesanya és blogger, Constance Hall nemrég osztotta meg a közösségi oldalán, hogy mióta családja kibővült, nem úgy végzi anyai feladatait, mint az átlag.

 

 

 

 




 

Constance nem ragaszkodik ahhoz, hogy gyerekei késsel villával egyenek. Csak fogja magát, elkészíti az ételeket, kiteszi őket egy nagy tálba, majd hagyja, hogy gyerekei rávessék magukat. Simán hagyja nekik, hogy kézzel túrjanak bele a tálba, mintha csak valami pikniken lennének, ahol kézzel majszolják a szendvicset. Így még a mosogatnivalóval sem gyűlik meg úgy a baja.

A blogger mama azt is elárulta, hogy nem mindennap fürdeti meg a gyerekeit. Szerinte a fürdő kihagyása nem olyan nagy dolog.

“Nem kell mindennap fürdeni vagy zuhanyozni. Igazán kihagyhatnak pár napot. Ha elküldöm őket fürdetlenül suliba, akkor mindig azt mondom neki, boríts ki mindenkit a szagoddal.”

Ami pedig a ruhák szétválogatását és összehajtogatását illeti, egyszer kaptak egy nagyon jó tippet, amit meg is fogadtak, s azóta csak úgy hajlandóak rendszerezni a ruhákat.

 

 

 




 

 

 

 

Egy mamitársa azt javasolta Constancenak, hogy vegyen egy csomag színes vödörkészletet, majd ragassza rájuk a gyerekek neveit. Minden szín egy gyereket takar. Miután Constance kimosta a ruhákat, fogja és a megfelelő vödörbe ejti, ahonnan majd a gyerekek kiveszik és összetűrik.

“Ha szeretnének tiszta ruhába járni, akkor el kell menniük a saját vödrükhöz” – mondta az édesanya.

Constance azt is elmondta, hogy minden szülőnek szüksége van egy kis “Énidőre”, ami neki mindennap 19:30-kor kezdődik és egy órán át tart. Bármi, amire ez idő alatt szüksége van a gyerekeinek, nekik kell megoldani, mert ő bizony nem hajlandó felkelni.

“Most nem vagyok az anyukád és nem vagyok itt. Csak egy szobor vagyok, aki egy órája bort szürcsöl és telefonon beszél a saját testvérével.” – mondta.

Most úgy döntött, hogy megmutatja milyen egy nagy családos anya élete és egyáltalán nem érdekli, ha emiatt lustának tartják. “Nem érdekel ha rossz vagy lusta anyának tartasz. Tudod, ha hat gyerekkel kell egy fedél alatt élned, akkor a dolgok megváltoznak. Ha pedig úgy gondolod hat gyereknek is ugyanazt az életet tudod biztosítani, mint kettőnek akkor tévedsz.”

Őszintén mesélt arról, hogy komoly depibe esett nem sokkal az ikrek születése előtt. Nagyon sokan azt gondolták róla, hogy boldog, de ez csak a kifele mutatott kép volt.

“Belül szenvedtem. A depi alatt mindennap sírtam, a másik két gyerekem pedig hiányolta a szabadszellemű anyjukat. Olyannyira mélyen voltam, hogy a legalapabb dolgokat sem volt képes megcsinálni.”

Mára boldog édesanya.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?