Belföld, Hírek

Jelentkezett az „álarcos szivárogtató”: több milliárd forintot zsebelt be a kétszínű politikus és köre – Itt vannak a részletek

Újra részletekkel jelentkezett a rejtélyes, Anonymous-maszkos illető a júniusban létrehozott bennfentes.net portálnál: azt állítja, hogy a (gyaníthatóan ellenzéki) politikus és köre egy közbeszerzést és több milliárd forintnyi EU-támogatást nyert el.

 

 

 

 


A rejtélyes szivárogtatónak kétségkívül van érzéke a drámához. Mint megírtuk, vasárnap délután egy motoros futár érkezett a bennfentes.net szerkesztőségébe. Csöngetés után a futár egy címzés nélküli borítékot adott át az egyik ott dolgozónak, amiben egy fehér pendrive volt. Az adathordozóra egy videó volt feltöltve, amelyben eltorzított hangon egy üzenetet olvas fel egy Anonymous-maszkos alak, aki azt ígéri, hamarosan lebuktat majd egy „kétszínű politikust”.

Sokan várták érdeklődve a történet folytatását, és csakugyan, hétfőn délelőtt – a bennfentes.net cikke szerint – a motoros futár megint nem volt rest megjelenni, kezében ezúttal egy fekete pendrive-val. Az adathordozón egy újabb rövid videó szerepelt, megint csak az Anonymous-utánzattal a kamera előtt.

 

– A politikus, akiről szó van, négy és fél milliárd forintnyi EU-támogatást vett fel saját és haveri cégein keresztül. Ja, és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést is el tudtak hozni. Jó dolguk van a politikusoknak! De ki lehet ő? Ha eltaláltátok, újra jelentkezem! – ígérte a maszkos alak, aki további részleteket már nem közölt.

Kérdés, hogy az álarcos szivárogtató miért a viszonylag ismeretlen bennfentes.net portál választotta bizalmas információi közreadására, hiszen a portál alig több mint egy hónapja indult Pósa Károly ügyvezetésével. Tekintettel arra, hogy az oldalon megjelent cikkek harsányan kritizálják a baloldali pártokat és politikusokat, feltehetően a maszkos leleplező is egy, az ellenzékhez kötődő figurát fed majd fel. A portálon szereplő cikkek szerzői egyébként nincsenek feltüntetve, az impresszumban pedig csak Pósa Károly neve szerepel.

A portált kiadó Bennfentes.net Média Kft. címére volt egyébként korábban bejelentve az az az Autórádió Műsorszolgáltató Kft., amely 2011-ben rövid időre elnyerte a Klubrádió frekvenciáját.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?