Egyéb

Bikinire vetkőzött a tengerparton, majd nem sokkal később gúnyolódni kezdtek rajta – Olyan bejegyzést tett közzé, amit tuti nem tettek zsebre

Az utóbbi években egyre többen kezdtek el tudatosan élni, rendszeresen sportolni és egészségesen táplálkozni. Az edzőtermekben zsúfolásig voltak az emberek, akik súlyzós illetve kardió edzéseket végeztek. Ezen kívül pedig nagy népszerűségnek örvendtek a csoportos órák, spinning, TRX és a többi. Ha épp nem volt idejük lemenni az edzőterembe, akkor a szabadban sportoltak valamit, kocogtak, gyalogoltak, bicikliztek.

 

 

 

 




 

Amióta ez a mánia tart, azóta a túlsúlyos embereket még inkább elkezdték szapulni. Megjelenésük miatt gyakran zaklatják, sőt néha az utcán is sértegetik őket. Sajnálatos módon ez a fajta viselkedés társadalmilag elfogadott lett, mert azt gondolják, ezeknek az embereknek nem fáj, ha külsejük miatt cikizik őket. Ez nagy tévedés!

Shelly Proebstel új-zélandi blogger, azután kapott hideget meleget, hogy fotóit közzétette az interneten. Annak ellenére, hogy alakja és megjelenése nem passzol bele annyira a mai “normákba” Shelly nem volt letörve.

Egyik nap barátival karöltve ment el a közeli strandra, ahol nem kellett sokáig várnia az emberek reakciójára. Eleinte csak megbámulták őt, és láthatóan róla pusmogtak, majd egy idő után egy férfiakból álló csoport hangosan nevetni kezdte őt.

Amikor a blogger hazatért egy tengerparti kirándulásról, úgy döntött, hogy megosztja az internetfelhasználókkal, mi történt vele, illetve kifejti gondolatait a férfiak viselkedéséről. Persze nemcsak a saját, hanem más nők nevében is beszélt, akiknek teste korántsem olyan, mint amilyet a közösségi oldalakon kedvelnek.

“Csak egy dolgot szeretnék azoknak a férfiaknak mondani, akik kinevettek mikor levettem a strandkendőm. B*ssz*tok meg! A hozzátok hasonló emberek miatt, főleg a hozzám hasonló nők egyáltalán nem érzik magukat sem biztonságban, sem magabiztosnak. Miattatok hiányzik belőlünk az önbizalom, ezért nem érezzük magunkat jól ha nyilvánosan meg kell mutatnunk magunkat.

 

 

 

 


 

 

Miattatok más emberek éheztetik vagy hánytatják magukat, hogy megtartsák a jó alakjukat. Miattatok hordanak szinte egész évben hosszú ujjú felsőt és nadrágot, mert félnek megmutatni magukat. Miattatok alakul ki másokban a bulimia.

100%-ban nem ti vagytok a felelősek, de nagyban hozzájárultok ahhoz, hogy egyre rosszabb állapotba legyünk. Szóval ha legközelebb olyan embert láttok bikiniben, mint én a nevetgélés és mutogatás helyett inkább gondolkodjatok el azon, hogy milyen kárt okozhattok.

Nem fogok hazudni eleinte gondolkodtam, hogy eltakarva hagyom a testem, de aztán rájöttem, hogy nemcsak egy testalkat létezik a világon. Mind különbözőek vagyunk és ez így van rendjén. Arra kérlek benneteket, hogy tanítsátok meg a gyerekeiteknek, hogy ne bámulják meg a testesebb embereket, ne a hasukat, hanem a szemüket nézzék. Arra kérlek benneteket, tanítsátok meg nekik, hogyan legyenek jó emberek. Arra buzdítalak benneteket, hogy tanítsátok meg gyermekeiteknek, hogy fogadjanak el más embereket olyannak, amilyenek. Ezzel példaképek lesznek azok számára, akiket ezekre nem tanítottak meg. Remélem ezzel a megmozdulással 5,10,15 év múlva már nem nevetnek ki senkit a tengerparton.” – állt Shelly posztjában.

Shelly nem számított arra, hogy a bejegyzése ekkora visszhangot vált ki az emberekből és ilyen mértékben értékelik irományát. A blogbejegyzést több százezren kedvelték és osztották meg. Több felhasználó is köszönetet mondott neki, mert ilyen szinten kiállt magáért és a többi molett emberért.

“Csodálatos vagy, bárcsak nekem is ennyi önbizalmam lenni. Ezek után dolgozni fogok rajta.” írta az egyik nő a blogger bejegyzése alatt.

Egy férfi, aki két lány apja, szintén beszélt a blogger bejegyzéséről. Ez az apa tisztában van a lánya előtt álló kihívásokkal a jövőben. Azt is tudja, hogy az olyan emberek, mint Shelly, megkönnyítik számára a dolgokat.

„Kétgyermekes apaként, örülök, hogy így felszólaltál. Csak nézem, ahogy nőnek a lányaim, illetve azt milyen emberek és dolgok veszik őket körül (barátok, zene, közösségi média). Tisztában vagyok azokkal a kihívásokkal, amelyekkel szembesülniük kell a modern világban. A hozzád hasonló nők mutatják meg, hogy az önbecsülés, magabiztosság és a pozitív hozzáállás nem abból fakad, hogy nézünk ki, hanem abból milyenek vagyunk belül. Köszönöm, hogy erőt adsz másoknak. Csak így tovább!”

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?