Celeb / Híresség

Megkezdődött az utolsó tárgyalás Berki Krisztián ügyében, ma ítélet születik

Ma dönt Berki Krisztián büntetőfékezéséről a bíróság. A perbeszédek 8 óra 30 perckor kezdődtek el.

 

 

 




 

Megkezdődött az utolsó tárgyalás, Berki egy perc késéssel érkezett meg a tárgyalóterembe. Cikkünk frissül!

Az ügyész megkezdte a perbeszédet:

Nagyon nagy szerencse, hogy az esetről készült kamerafelvétel, mert így pontosan látható, hogy mi is történt valójában. Minden jel arra mutat, hogy a vádlott indokolatlan vészféket alkalmazott, amelyet forgalmi okok nem indokoltak.A vádlott és a felesége is azt vallotta, hogy a lakóparkhoz mentek, ahol korábban többször jártak, ismerik a környéket, a vádlott tudatában van annak, hogy milyen környezetben vezet, nem az történt, hogy hirtelen észlelte, hogy megérkezett. Arra sem lehet hivatkozni, hogy nem látta a buszt a visszapillantó tükörből, így meg akkor sem lehet megállni egy autóbusz előtt, ha valaki pánikba esik. A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, holott fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz.A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet.A kamerafelvételen látszott hogy az ütközést követően azonnal kiugrott a kocsiból és ment a buszhoz. Ebből is látszik, hogy nyilván nem érte váratlanul az ütközés és számon akarta kérni a sofőrt, felfokozott idegállapotban volt a vádlott. A vádlottat bűnösnek kell kimondani. a büntetés kiszabása során súlyosbító a sebességtúllépés, a záróvonal átlépése, valamint az ilyen esetek elszaporodása is, sajnos egyre több a büntetőfékezés. a vádlott közlekedési előélete is indokolja a bűnösség megállapítását.

Az ügyész szerint indokolt a szabadságvesztés kiszabása, Berki a büntetése letöltésének kétharmada utána szabadulna, illetve eltiltanák a jármű vezetéstől és a közügyek gyakorlásától.

A busz üzemeltetőjének ügyvédje is felszólalt:

ovábbra is fenntartjuk a polgárjogi igényt, a buszban keletkezett kár miatt, a sofőr tökéletesen végezte a munkáját, és neki köszönhetően nem sérült meg egy utas sem.

Berki kirendelt védője a következőket mondta:

Azt a látszatot akarták kelteni, hogy a vádlott egy pitiáner közlekedési konfliktusból adódóan előzte meg a buszt, ezzel saját és mások épségét is veszélyeztette. A vádlott a körülmények szerencsétlen állása miatt szenvedett balesetet. Az interneten közzétett videóval próbálják befolyásolni a közhangulatot.

Az ügyvéd kérte Berki minden vádpont alóli felmentését, mert az elkövetett cselekmény nem bűncselekmény. Enyhítő körülmény: a büntetlen előélet, időmúlás, rövid időn belül megszületik a védence második gyermeke, felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz. Amennyiben Berki Krisztiánt mégis bűnösnek mondják ki, felfüggesztett büntetést szabjanak ki.

Az utolsó szó jogán Berki Krisztián is felszólalt:

Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel.

A Blikk is beszámolt róla, hogy hétfő délelőtt Berki Krisztián tárgyalásán meghallgatták őt, mint vádlottat, a feleségét Mazsit, a buszsofőrjét, egy szakértőt, valamint több szemtanút is. Vallomása során a híresség elmondta, hogy hogy valószínűleg átlépte a megengedett sebességet előzéskor, első érvelése szerint előzés közben 20-35%-al lehet gyorsabban menni, mint az előzendő jármű.

A tárgyaláson a buszt vezető férfi elmondta, hogy Berki Krisztián nagyobb sebességgel megelőzte őt, majd bevágott elé, és intenzíven fékezett. Ő is intenzíven fékezett, de a koccanás után álltak meg. Berki közben végig kuncogott és hangosan nevetett a sofőr vallomása alatt, méltatlankodott, sóhajtozott- a buszos állította: Berki befékezte az autót. A sofőr elmondta, hogy a híresség indokolatlanul fékezte az autót, és bár azt gondolja, hogy Berki nem akart balesetet okozni, de veszélyes helyzetet teremtett a tettével.

A tegnapi napon Berki Mazsi is vallomást tett. Szerinte férjének semmilyen más célja nem volt, minthogy megelőzte. buszt, az autóban semmilyen agresszív megnyilvánulása nem volt. A kismama picit ideges volt, ami érthető, hiszen hamarosan születendő kislányának édesapja komoly vádakkal néz szembe.

Az egykori Fradi-vezér még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie, letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?