Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Őszig időt nyert Galambos Lajos, csúszik az ítélethirdetés

Mégsem hoz ítéletet szerdán Galambos Lajos és társai ellen folyó büntetőperben a bíróság, a július 14-re kitűzött tárgyalást, amelyen ítélethirdetésre került volna sor, a Budaörsi Járási Bíróság szeptember 10-e körüli időpontra napolta el – tudtuk meg a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztályán Gyimesi Kinga szóvivőtől.

Mint arról korábban beszámoltunk, Galambos Lajost – nyolc társával együtt – áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség. A büntetőper csaknem hat esztendeje tart, és bár a héten a tárgyalási jegyzék alapján már mindenki az ítélethozatalra készült, most kiderült, hogy arra szeptemberig várni kell. 

Galambosék a vádirat szerint lakóhelyükön szabálytalanul vételeztek áramot, vizet és gázt, mégpedig olyan módon, hogy

a közműveket a megkötött szolgáltatói szerződések alapján beköttette a saját, vagy nevezett ingatlanokra bejegyzett cégek nevére, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével és II. r. G. B. vádlott tudtával.

A bírósági hivatalos tájékoztató szerint a „III. r. Cs. Cs. vádlott az illegális közművételezéshez oly módon nyújtott segítséget, hogy amennyiben azok karbantartására, cseréjére, átalakítására, illetőleg a feladatok összehangolására volt szükség, lebonyolíttatta azokat V., VI., VII. és VIII. r. vádlottakkal, akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat végezték. A vádlottak, a sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesítettek.”

Az ügyész az erre a bűncselekményre kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól. Az ügyész Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, ám az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést tartott megfelelőnek. A bíróságnak lehetősége van arra, hogy az ítélet meghozatala során figyelembe vegye, hogy az első rendű vádlott állami díjjal kitüntetett művész, aki három gyereket tart el, súlyos beteg feleségéről is gondoskodik, és nem utolsó sorban büntetlen előéletű.

A sértetti oldalon a E-On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-t, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-t, Égáz-Dégáz Zrt.-t, illetve a Tigáz-DSO Kft. szolgáltató cégek állnak. 

Galambos Lajos a napokban, amikor még nem lehetett tudni az ítélethirdetés elnapolásáról, arról beszélt, hogy az elhúzódó eljárás a feleségével együtt mindkettejüket megviselte.

Megtépázták a becsületemet, a feleségemet pedig tönkretették, teljesen egyértelmű, hogy az ügy miatt romlott ilyen sokat az egészségi állapota

– mondta el a Blikknek zenész, aki szerint karaktergyilkosság zajlik ellene, és úgy vélte, hogy ezt a vádat az ügyészség sem gondolhatja komolyan.

 

 

 

 

 

forrás: index.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?