Celeb / Híresség, Internet

Hogyan lett egy olasz CNC-gépkezelőből a TikTok legnagyobb sztárja

Valószínűleg kevesen ismerik őt név szerint, az viszont biztos, hogy mindenki találkozott már valamelyik videójával és ismeri őt látásból. Khaby Lame egy fiatal fekete srác, aki az abszurd és röhejes lifehackekre adott reakcióival vált világhírűvé az interneten. Alig néhány hónap alatt Khaby az egyik legnépszerűbb ember lett a neten, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy soha senki nem tett még szert ilyen gyorsan ilyen hatalmas hírnévre.

 

 

 

Khaby Lame

  • Khaby Lame 2000. március 9-én született, Szenegálban. Amikor egyéves volt, a családja Olaszországba költözött, Chivasso városába, ahol szociális lakásban éltek.
  • Az iskola alatt Khaby nagyon szerette a focit és a kosárlabdát. Érettségi után CNC-gépkezelőként dolgozott egy digitális eszközöket gyártó cégnél. A srác teljesen hétköznapi életet élt egészen addig, még 2020 márciusában ki nem rúgták.

  • Ahelyett, hogy más munkát keresett volna, apja tanácsára visszatért a szülői házba, és úgy döntött, hogy TikTok videókat kezd forgatni.
  • Kreatív karrierje elején alig különbözött más bloggerektől, első videóit ráadásul olasz nyelven, olasz feliratokkal készítette.
  • Eleinte Lame a testvérével közös hálószobájukban kezdett videókat készíteni, melynek falát egy szenegáli zászló, és a kedvenc futballcsapatának, a Juventusnak a sála díszítette.

Tiktok Khaby Lame


  • A srác szépen lassan fejlesztette a TikTok csatornáját, ami a kemény munkának köszönhetően 2 millió előfizetőre hízott. 2021 április elsején aztán minden megváltozott, amikor Lame elkezdte forgatni a haszontalan és hülye lifehackekre adott reakcióit.

Khaby Lame videó tiktok

  • Az internetezők tömegével kezdték megosztani a vicces videóit, és egyúttal feliratkozni Khaby TikTok csatornájára, aki a hónap végére követőszámban megelőzte a híres táncoló olasz milliomost, Gianluca Vacchi-t. Egyébként a 18,6 milliós követőtáborával korábban ő volt a legnépszerűbb olasz TikTokozó.

Khaby Lame Gianluca Vacci tiktok

  • Emlékezzünk vissza kicsit, hogy április elsején Khaby Lame-nek még csak 2 (kettő!) millió követője volt.
  • Cikkünk írásakor (2021. július 3.) ez a szám már 82,2 millió volt. Ez több, mint amennyi Kylie Jenner-nek (32,9 millió) Dwayne Johnson-nak (36,9 millió) vagy épp Will Smith-nek (56,3 millió) van.
  • 2021. július 3-án Khaby Lame a második helyen állt a legnépszerűbb TikTok csatornák listáján a követőszámot tekintve. Egyedül Charli D’Amelio (118,3 millió követő) van már csak előtte, akit a New York Times csak „a TikTok királynőjeként” emleget.
  • Érdemes megjegyezni, hogy közben Khaby többi közösségi oldalán is hatalmas rajongótábor kerekedett, az Instagramját például 27,2 millió ember követi.
  • Khaby otthonának falai közül érte el a sikert, egyetlen szó nélkül, csak a régi okostelefonját és rögtönzött eszközöket használva. Valószínűleg épp ez, vagyis a beszéd hiánya és a különleges arckifejezése a sikerének kulcsa. Az emberek imádják nézni a fiatal srác videóit, aki a bonyolult és haszontalan lifehackek helyett egyszerű megoldást talál az egyszerű problémákra, majd a végén nagy pislogások közepette széttárja a karját, mintha csak azt kérdezné: „Ezzel mi a baj?!”

  • Hírességek és különböző befolyásos emberek is felfigyeltek már Khaby Lame-ra. Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója például egy lájk emojit kommentelt a srác egyik Instagramos bejegyzésére, május 19-én pedig teljesült a Khaby egyik nagy álma, mert találkozhatott Alessandro Del Pieroval, a Juventus legendás futballistájával.
  • Khaby emellett különböző vállalatok figyelmét is felhívta magára, és a különböző reklámszerződések mellett (például az olasz Barilla tésztagyár reklámarca lett) együttműködési ajánlatokat is kap.
  • Vicces, hogy Khaby-t az egész világ olasz TikTokerként ismeri, bár hivatalosan nem olasz: a srácnak nincs is olasz állampolgársága. Khaby egy interjúban elmondta, hogy az olasz állampolgárság hiánya soha nem okozott neki problémát. Igaz, amikor híres lett, a szenegáli származása megnehezítette a vízumszerzést az Egyesült Államokba tett látogatásakor. A srác egyik nagy álma, hogy az Egyesült Államokba költözzön, ahol véleménye szerint új lehetőségek és jobb élet várna rá.
  • Mint sok más híresség, Khaby sem szereti megosztani a világgal a magánéletét. Annyi viszont világos, hogy egy Zaira Nucci nevű lánnyal jár, amit egy Instagram-posztban megosztott képen keresztül tudott meg a világ.

  • Khaby Lame rengeteg pénzt keres, ám elmondása szerint ez még mindig nem elég ahhoz, hogy beteljesítse nagy álmát, ami nem más, mint hogy egy saját házat vásároljon az édesanyjának. „Talán majd nemsokára” – kommentálta a TikToker.

Így lett tehát egy teljesen hétköznapi srác mindenféle drága berendezés, bonyolult effekt vagy zene használata nélkül az egyik legnépszerűbb ember a világon. Zárásként összegyűjtöttük néhány kedvenc videónkat a fiatal sráctól. 😁

 

@khaby.lame

#🇮🇹Perfavore non fare questo con la Pizza😭😭 #🇺🇸Please don’t do that with Pizza 😭😭 #LearnFromKhabi #LearnWithTikTok #ImparaConTikTok #pizza

♬ suono originale – Khabane lame

@khaby.lame

🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️#learnfromkhaby #LearnWithTikTok #ImparaConTikTok

♬ suono originale – Khabane lame

 

 

 

 

@khaby.lame

Make it simple but Significant 😅😄#LearnFromKhabi #ImparaConTikTok #LearnWithTikTok

♬ suono originale – Khabane lame

@khaby.lame

#stitch con @hayleybuix

♬ suono originale – Khabane lame

@khaby.lame

Ig:@khaby00

♬ suono originale – Khabane lame

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?