Életmód, Érdekes

Párok nagy korkülönbséggel bizonyítják, hogy a szerelem nem ítélkezik, és a tudomány is alátámasztja ezt

A szerelem vak. Különösen, ha a korról van szó. Párok bizonyítják, hogy a 17, 25 vagy akár 32 év korkülönbségtől nem kell megijedni. Sőt, tanulmányok már előnyöket is találtak a heteros**xuális, korkülönbséggel rendelkező párok férfi és női tagja számára egyaránt. Bár még mindig szenvednek a stigmáktól, a legtöbb ilyen kapcsolat általában virágzik, és gyönyörű családokat alkot. Imádunk a szerelemről beszélni, és elkészítettünk egy teljes útmutatót a korkülönbséggel járó kapcsolatokról. Mert amikor a szenvedély elszabadul, a szerelmünk születési dátuma az utolsó dolog, ami eszünkbe jut.

 

 

 

Mi számít nagy korkülönbségnek?

A tudomány szerint a 10 vagy több év korkülönbséggel rendelkező párok már nagy korkülönbségűnek számítanak, és ez a fajta kapcsolat sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Egy 2017-es felmérés szerint a férfiak közel 8%-a vesz feleségül 10 vagy annál több évvel fiatalabb nőt, míg a nők közel 2%-a teszi ugyanezt fiatalabb házastárssal.

Az előítélet a nagy korkülönbségen alapuló kapcsolatok mögött.

A társadalom hajlamos elítélni a nagy korkülönbséggel járó kapcsolatokat, “furcsának” vagy “hátborzongatónak” nevezve őket. Ami azt illeti, egy nemrégiben készült tanulmány szerint az idősebb és a jóval fiatalabb partner közötti kapcsolatokat kevésbé kedveltnek és kevésbé egyenrangúnak tartják. De mostanra már több nyíltan boldog nagy korkülönbségű kapcsolatot láthatunk a médiában, amelyek eltökéltek abban, hogy megtörjék ezt a megbélyegzést.

A nagy korkülönbség előnyös lehet.

Mind az idősebb nők, mind az idősebb férfiak számára előnyös lehet a korkülönbség a kapcsolatukban. A férfiak esetében feltáró tanulmányok szerint az azonos korú párokhoz képest a férj halálozási kockázata 11%-kal csökkent, ha 7-9 évvel idősebb volt a feleségénél. Egy másik elmélet szerint az idősebb férfiak kisebb valószínűséggel szenvednek szívrohamban, agyvérzésben és rákban, mert fiatalabb feleségük arra inspirálja őket, hogy fittek és egészségesek maradjanak.


KAPCSOLÓDÓ: 

A fiatalabb menyasszonyom segít megőrizni a (többnyire) pozitív életszemléletemet, ami egyébként valószínűleg nem lenne meg.
(Operario)

A nők általában elkötelezettebbek és elégedettebbek a kapcsolataikkal, ha a partnerük tíz vagy több évvel fiatalabb náluk. Azt is feltételezik, hogy a nők úgy érzik, hogy dominánsabb helyzetben vannak egy korkülönbséggel járó kapcsolatban, ami miatt erősebbnek érzik magukat.

42 éves voltam, amikor megismertem a (mostani) férjemet. Ő 27 éves volt. Őt egyáltalán nem érdekelte a korkülönbség, és annyira jól illünk egymáshoz, hogy a korkülönbség végül is nem is számított. Majdnem hat évvel később még mindig nagyon boldogok vagyunk együtt.
(DmKrispin)

Hogyan tegyük működőképessé a korkülönbséggel járó kapcsolatot.

Mint minden más párkapcsolatban, itt is van néhány kihívás, amit le kell küzdeni, és van néhány titok a sikeres kapcsolat kialakításához:

– Tűzzetek ki egy életcélt. Egy korkülönbséggel járó kapcsolatban mindkét félnek tisztában kell lennie az álmaival, igényeivel, és közös célokat kell találnia. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha gyerekekről van szó. Lehet, hogy az idősebb partner nem akar, vagy nem tud több gyermeket vállalni, míg a fiatalabbik partner még mindig szeretne családot alapítani.

– Legyetek tisztában az egészségügyi problémákkal. Más kapcsolatokban mindkét fél együtt öregszik, de a korkülönbségen alapuló párkapcsolatban az egyik fél gyorsabban eléri az idősebb életszakaszt. Tartsd szem előtt, hogy krónikus egészségügyi problémák is megjelenhetnek, és ezek kihangsúlyozhatják a kettőtök közötti korkülönbséget.

– Dolgozzátok ki a pénzbeli egyensúlytalanságot. A pénz mindig fontos téma, amit meg kell beszélni a partnerrel, de egy nagy korkülönbséggel rendelkező kapcsolatban ez kulcsfontosságú tényező. Ha idősebb emberrel randizol, elvárható, hogy már megalapozott karrierrel és vagyonnal, például házzal és autóval rendelkezzen. Ezt már korán figyelembe kell venni, hogy a jövőben elkerüljük a hatalmi egyensúlytalanságokat.

– Fektessetek be a barátok és a család támogatásába. Ahogy korábban említettük, a nagy korkülönbségű kapcsolatokat hajlamosak megbélyegezni, de ha a barátok és a család támogatja a párt, könnyebb fenntartani. Fontos, hogy megtalálják a módját annak, hogy beolvadjanak egymás kortárscsoportjaiba, szem előtt tartva, hogy a korkülönbség a szórakozás eltérő módjait is jelentheti.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?