Belföld, Hírek

Megjelent a kormányrendelet: döntés született a Fudan Egyetemmel kapcsolatban

A csütörtök éjjeli Magyar Közlönyből kiderült, hogy közérdekű vagyonkezelő alapítványként megalapították a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt is.

 

 

 

 




Az Mfor információi szerint az alapítvány elsőként a Nagyvásártelepet kapta meg. Semjén Zsolt még májusban nyújtott be törvényjavaslatot a 26 hektáros terület átadásáról, ezt június közepén a parlament meg is szavazta. A rendelet alapján Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jár el az állam képviseletében a felsőoktatással összefüggő feladat- és hatáskörök tekintetében.

Mint ismeretes, eredetileg a magyar diákok lakhatási problémáit megoldó kampusz épült volna Csepelen. A rendeletből az is kiderül, hogy a „Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program” helyett a továbbiakban a „Déli Városkapu Fejlesztési Program” lesz a használatos.

Mint kiderült, a „diákotthoni elhelyezést biztosító, szabadidős” szövegrész helyébe a jövőben a „szabadidős” szöveg lép a rendeletben. Ez az Új Csepeli Közpark fejlesztésére vonatkozik, ami része volt a Diákváros-koncepciónak. Itt eredetileg BMX- és teniszpályák is lettek volna, de a szövegmódosítás alapján úgy néz ki, hogy teniszpályák mégsem lesznek.

Továbbá kiemelten közérdekű beruházássá is emelték a Diákvárost a rendeletben, így a kormány által kijelölt területeken építési, telekalakítási és változtatási tilalmat nem lehet alkalmazni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?