Érdekes, Igaz történetek

Grace Kelly esküvői cipőjének röntgenfelvétele egy kevéssé ismert tényt fedez fel a monacói hercegnőről

Több mint 60 év telt el azóta, hogy az amerikai színésznő, Grace Kelly feleségül ment III. Rainier monacói herceghez, de még mindig sok rejtély övezi ezt a gyönyörű nőt. Nemrégiben az egyikre véletlenül fény derült az esküvői cipőjének röntgenfelvételével. Kíváncsiak vagyunk, milyen titkokat rejt a hercegnő cipője, és alaposan tanulmányoztuk ezt a történetet, hogy végre megoszthassuk veletek.

 

 

 

 




 

Hogyan kezdődött minden

A pár 1955-ben találkozott egymással, amikor Grace Kelly az amerikai delegációval együtt megérkezett a cannes-i filmfesztiválra. Ottlétében meghívták egy fotózásra III. Rainier herceggel. A fotózást egyre csak húzták és halasztották 1955. május 6-ig.

A herceg ekkor látta meg először az amerikai színésznőt, és azonnal beleszeretett. Igen, szerelem volt első látásra. A herceget reménytelenül elbűvölte a lány szépsége.

 

 

 

 

 

 

Miután 1 évvel később leveleztek egymással és jobban megismerték egymást, Rainier megérkezett Philadelphiába, hogy megkérje Kelly kezét, valamint a szülei beleegyezését kérte.

Bár nehéz döntés volt számukra, mivel rájöttek, hogy a lányuk messze fog élni tőlük, mégis beleegyeztek.

Rainier herceg 1956-ban vette feleségül Kellyt. Az első polgári szertartásra a monacói palota tróntermében került sor. Egy nappal később ezt követte az egyházi szertartás, amelyre a monacói Szent Miklós-székesegyházban került sor.

 

 

 




 

 

 

 

Grace Kelly esküvői ruhája több mint gyönyörű volt. Helen Rose és 3 tucat ember tervezte a ruhát, akik több mint egy hónapig dolgoztak rajta. Minden idők egyik legelegánsabb menyasszonyi ruhájaként emlegetik.

Még most is, amikor a ruha a Philadelphiai Művészeti Múzeumban látható, a jelentések szerint ez a legnépszerűbb kiállítási tárgy.

Egy titok kiderül.

De van még egy dolog, ami megérdemli a figyelmünket: Grace Kelly esküvői cipője. Mint kiderült, titkot rejt. Miután a szakértők úgy döntöttek, hogy megröntgenezik Grace Kelly esküvői cipőjét, a jobb cipő talpa alatt egy kerek tárgyat találtak.






Ez a fémtárgy egy rézpénz volt, amelyet Kelly jobb cipőjébe varrtak. A szakértők úgy vélik, hogy szerencsét hozhatott. A hercegnő úgy döntött, hogy megtartja a hagyományt, miszerint egy érmét mélyen a cipője belsejébe rejt, és nyilván megkérte a cipészmestert, hogy rejtse el mindenki szeme elől.

Tényleg működött a trükk?

Akár a rejtett érme, akár a szerelem ereje volt az, ők ketten csodálatos életet éltek együtt. Három gyereknek adtak életet, és boldogan éltek egész hátralévő életükben.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?