Érdekes

Sokkolja a kommentelőket, ahogy műszak végén egy egész tál csirke nuggetset a kukába öntenek

Egy amerikai gyorsétteremben készült a felvétel, a leírás szerint minden nap a kukában végzi a megmaradt étel.

 

 

 




 

Ételpazarlást kiáltva akadtak ki a felhasználók TikTokon egy olyan videót látva, ahol egy egész tálnyi csirke nuggetset önt ki egy éttermi dolgozó a kukába.

A videót, amely még 7,5 millió megtekintés fölött áll, egy amerikai gyorsétteremlánc, a Chick-fil-A egyik dolgozója készítette, azt mutatja meg, ahogy a nap végén a megmaradt csirkefalatokat a protokoll szerint kidobják a kukába.

A felirat szerint ez minden nap így történik, hiszen másnap az ételt már nem adhatják el.

A kommentelők érthető módon kiakadtak az értelmetlen pazarlás miatt, mondván, hogy inkább a rászorulóknak kéne adniuk, vagy megengedni a dolgozóknak, hogy hazavigyék a megmaradt ételt. Az egyik hozzászóló, aki a cég egyik korábbi dolgozójának vallja magát megerősítette, hogy valóban ez történik, és megrovás jár, ha hazavisznek a maradékból. Arra is rámutatott azonban, hogy higiéniai okai is vannak ennek: az egész nap ott álló, el nem adott étel már nem biztos, hogy fogyasztásra alkalmas, így nem adhatják azt ki másnak.

A Chick-fil-A egyébként még 2012-ben hirdetett harcot az ételpazarlás ellen, amikor Shared Table nevű programjukat elindították, amelynek lényege épp az, hogy a felesleges ételt jótékonysági szervezeteknek és menedékhelyeknek adják. A kezdeményezéshez több mint 1300 éttermük csatlakozott, honlapjuk szerint évi 8 millió adag ételt biztosítanak így a rászorulók számára.

 

@jlucvss

What they do every night with the chicken nuggets at Chick-fil-a #fyp

♬ original sound – jlucvss


 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?