Hírek, Külföld

Már a dél-afrikai tízes ikrek apja sem biztos benne, hogy valóban tíz gyereke született

Teboho Tsotetsi, a múlt héten világra jött, világrekorder tízes ikrek édesapja arra kérte az embereket, hogy ne küldjenek több adományt a családjának, és kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy valóban tíz gyereke született egyszerre.

 

 

 


Mint arról mi is beszámoltunk, június elején a világ vezető hírlapjainak címlapjára került a 37 éves Gosiame Thamara Sithole, aki sajtóbeszámolók szerint tízes ikreknek adott életet.

Soha, senki sem hordott még ki ennyi babát egyszerre. A korábbi világrekorder, a mali Halima Cissé egy hónappal korábban kilences ikreket hozott világra egy marokkói kórházban.

Sithole és a férje, Teboho Tsotetsi eredetileg hatosikreket vártak, csak a császármetszésnél derült ki, hogy a gyerekek tízen vannak: hét fiú és három lány. A anya azt mondja, természetes úton esett teherbe, nem esett át termékenységi kezelésen.

A történetet sokan megkérdőjelezték, és most már Tsotetsi is azt mondja, kétségek merültek fel benne azzal kapcsolatban, hogy valóban tízes ikreik születtek – írja a New York Post.

Nagyra értékelem, hogy ennyi ember akar segíteni nekünk, de arra kérem az embereket, hogy ne küldjenek több pénzt a számlánkra, legalább addig, amíg nem láthatta mindenki a gyerekeket

– nyilatkozta.

Az apa azt mondja, a gyerekeit még ő sem láthatta, és a feleségével is akkor beszélt utoljára, amikor június 7-én együtt mentek be a kórházba. Miután a tízes ikrekről szóló hírek megjelentek a sajtóban, az emberek elkezdtek pénzt küldeni a családnak. Eddig nagyjából 70 ezer dollár (több mint 20 millió forint) gyűlt össze a számlájukon.

A tízes ikrek születését eddig egyetlen orvos sem erősítette meg, és egyetlen fotó sem jelent meg eddig a babákról. A Pretoria News című helyi hírportál azt állítja, náluk minden rendelkezésre áll, ami bizonyíthatja a történet valódiságát, de vallási és kulturális okokból ezeket egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

Az apa közben azt mondja, alig várja, hogy a karjaiba vehesse újszülött gyermekeit, akárhányan is legyenek.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?