Hírek, Külföld

Tehenet nyerhet, aki beoltatja magát COVID ellen a Fülöp-szigeteken

Az országban annyira oltásellenesek az emberek, hogy az önkormányzatoknak különböző nyereményekkel kell a lakosságot oltakozásra ösztönözni. A fővárostól 50 kilométerre például tehenet nyerhet, aki beoltatja magát. Egy tehén ráadásul kész vagyonnak számít ezen a környéken.

 

 

 

 

A szigetvilág Pampanga tartományának San Luis nevű városában újabb furcsa nyereménnyel próbálják ösztönözni az oltási kedvet. Az Al Jazeera beszámolója alapján havonta egy tehenet sorsolnak ki azok között a helyiek között, akik hajlandóak felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Lehet, hogy egy tehén máshol nem ér sokat, de itt San Luisban a mezőgazdaságból élünk, ezért egy tehén ideális ösztönző lehet

– mondta Ardee Taruc, a város katasztrófavédelmi tisztje, majd azzal folytatta, hogy a nyertesre van bízva, hogy életben hagyja-e, eladja-e vagy saját maga gondozza-e az állatot. Az Al Jazeera szerint egy tehén arrafelé akár 628 amerikai dollárt is érhet, ami mai árfolyamon 182 ezer forintnak felel meg.

A vakcinákkal kapcsolatos szkepticizmus és a vakcinák lassú engedélyeztetése miatt a délkelet-ázsiai ország a régió egyik legsúlyosabban érintett területe.

A 110 millió lakosú Fülöp-szigeteken június 6-áig a lakosság 4 százaléka kapta meg az első oltását. A mindkét vakcinát felvevők aránya pedig a lakosság 1,4 százalékát teszi ki, szóval még van hova fejlődniük az oltakozás terén. A felmérések szerint ráadásul csak a lakosság harmada szimpatizál az oltással.

A tétovázás elleni küzdelem érdekében a helyi önkormányzatok számos ösztönzőt kínálnak, például ingyen rizst és egyéb élelmiszereket sorsolnak ki, sőt, még egy házat is.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?