Életmód, Érdekes

Miért fontos, hogy senkit ne hagyj az ágyadra ülni az utcai ruhájában

Ha a barátnőd arra kér, hogy ne ülj az ágyára – ne sértődj meg! Sokkal jobb, ha követed a példáját. Ha fogalmad sincs róla, mit szedtek össze egész nap a ruháid, íme, néhány ezen piszkos kis titkok közül. Az egyik szemünket mindig nyitva tartjuk, ha az egészségről és a jólétről van szó. Tehát, ha nem figyelsz arra, hogy mi ér az ágyadhoz- görgess lefelé, később megköszönheted nekünk.

 

 

 

A baktériumok úgy ragaszkodnak a testhez, mint a ragasztó

Philip Tierno, MD, a New York-i Egyetem mikrobiológiai és immunológiai igazgatója szerint a baktériumok heteken vagy akár hónapokon át is élhetnek a ruháidon. Tierno hozzáteszi, hogy még a vadonatúj ruhák is fertőzöttek lehetnek baktériumokkal, ezért határozottan érdemes levenni az ingedet, amelyben 12 órán át járkáltál, mielőtt az ágyra ülnél. Ez a szabály a vendégeidre is vonatkozik.

Az utcai ruha viselése az ágyon fertőzéseket, kiütéseket, pattanásokat és bolhákat okozhat.

Az egyik oka annak, hogy gyakran látunk pattanást a hátunkon és a mellkasunkon, a zsíros ruháknak köszönhető, amelyek összegyűjtik az utcai és irodai port, az izzadságot és az elhalt bőrt – általában az emberi test körülbelül félmillió bőrsejtet vedlik le és kb. egy liternyit verejtékezik naponta. És az ágyad nagyszerű közlekedési csomópont lehet az összes szennyeződés számára.

Az utcai ruhák mindenhol voltak. Szó szerint.

Csak szánj egy percet arra, hogy elgondolkodj azon, mihez értek hozzá az utcai ruháid: metróülések, irodai székek, bárszékek, liftfalak, padok … Most gondolkozz el azon, hogy még hány ember volt ezeken az üléseken! Meghívnád őket, hogy üljenek az ágyra? Miután rájössz, mi mindenhez ér hozzá a ruhád az utcán, kétszer is meg fogod gondolni, mielőtt hagyod, hogy valaki utcai ruhája megérintse az ágyadat.

Az ágyad a kényelem és a biztonság zónája.

Kényelmesen be kell bugyolálnod magadat a takaródba, és átölelni a párnádat, mivel ez egy hely a pihenésre és az energiagyűjtésre. A Harvard Alvásgyógyászati Részlege például azt tanácsolja, hogy ne dolgozzunk az ágyban, és a barátokkal a konyhában vagy a nappaliban töltsük az időt. Az agy tehát az ágyat a pihenéssel és a kényelemmel társítja, ami nagyban hozzájárul az egészséges alváshoz.

A te házadban milyen kimondatlan szabályok vannak? Például, beengedsz-e háziállatokat az ágyadba?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?