Belföld, Hírek

Ezt nem láttuk jönni: az MSZP volt elnöke átállt Gyurcsányékhoz, és a választáson is indul

Molnár Gyula a Demokratikus Koalíció jelöltjeként vág neki az ellenzéki előválasztásnak – jelentették be ma. A politikus régi motoros, korábban szocialista polgármester és képviselő is volt.

 

 

 

 


A Demokratikus Koalíció színeiben indul Molnár Gyula egykori újbudai polgármester (2002 és 2010 között volt a fővárosi kerület vezetője) az előválasztáson, és ha a parlamentig jut, a Gyurcsány-párt képviselője lesz a T. Házban is – írja az atv.hu. Molnár rutinos politikus, több, mint két évtizedet húzott le a parlamenti patkóban, jelenleg is országgyűlési képviselő az MSZP frakciójában. Legutóbb 2018-ban Budapest XI. kerületében választották meg egyéni képviselőként került a Parlamentbe.

Molnár 2016-tól 2018-ig vezette a Magyar Szocialista Pártot, az elnökségről végül – noha ő maga nyerni tudott – a párt rossz választási eredménye miatt mondott le.

Molnár ellen évekig büntetőeljárás is folyt, hivatali visszaéléssel vádolták meg őt és alpolgármesterét, az SZDSZ-es Lakos Imrét, mondván: egy többszáz milliós ingatlant pályáztatás nélkül átjátszottak egy magáncégnek. A Kúria végül bizonyíték hiányában felmentette a politikusokat.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?