Belföld, Hírek

Tíz év után előzték meg Csányi Sándort a 100 leggazdagabb magyar listáján: Mészáros Lőrinc taszította le a trónról – Íme, a teljes névsor

Egy évtized után már nem Csányi Sándor áll a 100 Leggazdagabb magyar idei listájának élén. A június 10-én megjelenő 2021-es rangsort Mészáros Lőrinc vezeti 455 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi 420 milliárdos forinttal.

 

 

 




 

A járvány okozta válság ellenére tovább nőtt a 100 Leggazdagabb magyar vagyona. Az idei összeállítás adatai szerint az összesített vagyon 5586,7 milliárd forintot tett ki.

A Szakonyi Péter és csapata által összeállított lista élére idén Mészáros Lőrinc került, aki Csányi Sándort váltotta. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tíz évig uralta a listát. A harmadik helyen 305 milliárd forinttal Gattyán György áll. A 100 Leggazdagabb magyar idei listájára hét új szereplő került fel. A legelőkelőbb, 32. helyre Gál Miklós, a Magyar Bankholdng Zrt. résztulajdonosa került 41,5 milliárd forinttal.

Ötvenfős befolyásos „csapat”

A 100 Leggazdagabb magyar kiadvány idén is kísérletet tett a legbefolyásosabbak felsorolására. Az évek óta népszerű befolyásbarométer az ország ötven legbefolyásosabb személyét mutatja be. Az élen immár évek óta a miniszterelnök áll, akit Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc követ.

A teljes listát itt érheti el.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?