Belföld, Hírek

„Már az utolsó előtti fázisban van” – Nemsokára napvilágra kerül a közös ellenzéki program

Már csak néhány kérdést kell tisztázni, aztán nyilvánosságra kerül a hat ellenzéki párt közös minimumprogramja.

 

 

 

 


„Ez egy vitairat, amit társadalmi vitára szeretnénk bocsátani” – fogalmazott Karácsony Gergely az ATV Híradójának. A program szövegét egy honlapon közölik majd, ami egy interaktív felület lesz, itt lehet majd véleményezni is.

Az az ellenzéki pártok az elmúlt időszakban már elég sok javaslatot fogalmaztak meg és osztották meg a publikummal, így sok meglepetés ebben a programban nem lesz.

„Az biztos, hogy egy sokkal igazságosabb és sokkal demokratikusabb Magyarország víziója rajzolódik ki ebből” – tette hozzá a főpolgármester.

– A hatpárti program által kialakított „térképtől” nem nagyon lehet eltérni, hiszen egy koalíciós kormányzásra készülünk, mind a hat párt támogatása kell ahhoz, hogy a miniszterelnök kormányozni tudjon. Ami fontos, hogy ki hova teszi a hangsúlyokat, ki milyen jövőképet kínál: ebben nagy mozgástere lesz a miniszterelnök-jelölteknek” – hangsúlyozta Karácsony.

Arról biztosította az embereket, hogy ő maga élni fog ezzel a mozgástérrel, és nem fog olyat mondani, ami ellentétes ezzel a programmal, olyat fog képviselni, ami a program velejével azonos, de nagyobb súlyt szeretne helyezni bizonyos ügyekre.

„Ha úgy tetszik, bizonyos szimbolikus vagy világnézeti vagy nemzetpolitikai ügyekben egy centristább, bizonyos társadalompolitikai, gazdaságpolitikai ügyekben pedig inkább egy szociáldemokrata hangsúlyt szeretnék adni ennek a programnakde nem lesz semmi ellentétes az én miniszterelnöki programomban, azzal ami ebben a hatpárti programban szerepel” – zárta mondandóját Karácsony Gergely.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?