Belföld, Hírek

Milyen világot élünk? Agyonverte a kutyáját egy karóval a kegyetlen bácsalmási férfi csak azért, mert nem akarta megtartani

A Bajai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2021. március 17-én a gondjára bízott kutyát egy lakatlan bácsalmási ingatlanhoz vitte, majd ott egy karóval agyonütötte.

 

 

 

 


A vád szerint a férfi az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Ám az állatot mégsem akarta megtartani, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

A férfi a kötéllel pórázon tartott állat fejét egy fa karóval szándékosan olyan erővel ütötte meg, hogy a kutya elpusztult. Ezután a férfi – az állatot hátrahagyva – távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a férfit távozni az ingatlanról, s mivel észrevette a kutya tetemét is, értesítette a rendőrséget.

Karóval agyonütötte a kutyát /Fotó: Police
Karóval agyonütötte a kutyát /Fotó: Police

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező férfit 2021. június 7-én állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el – írja az ügyészség.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit 80 nap elzárásra ítélt. Az ítélet nem jogerős, mivel az ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, illetve a két, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?