Belföld, Hírek

Hajnalban vitték el Tóth Csabát: százmilliókat csalhatott el a kopaszok vezére

Hazugságvizsgálatra is hajlandó a vagyonvédelmi cégnek dolgozó férfi.

 

 

 

 




 

Vác—Budapest — Bűnszervezetben elkövetett, 800 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a futballmeccsek biztosításáról elhíresült, hétfő hajnalban őrizetbe vett Tóth Csabát, akit sokszor csak az erőteljesen fellépő „kopaszok” vezetőjének tartanak – értesült a Blikk.

Úgy tudjuk, Tóth és fia vagyonát zár alá helyezte a hatóság. A férfi a Ferencváros biztonsági főnökeként vált ismertté, majd vezetésével foglalták el a biztonságiak 2016-ban a Városligetben a terület átépítése ellen tiltakozó ligetvédők táborát, amikor a roham hevében egy aktivistát meg is ütöttek. Tóth neve 2017-ben került újra elő, amikor társaival egy kft. nevében önhatalommal vettek át egy a fővárosi V. kerületben található éttermet. A férfi ráadásul Borkai Zsolt ügyében is előkerült, miután részt vett annak kiderítésében, hogy kik zsarolták meg Győr akkori fideszes polgármesterét a luxushajón készült s**xvideóval. Tóth és a társa a Dózsa György úti halálos gázolás egyik vádlottjától, M. Richárdtól szerezte meg a felvételeket.

A Blikk értesülései szerint Tóth Csaba a váci székhelyű NBH Vagyonvédelmi Kft.-vel dolgozott, amelynek ügyvezetője is őrizetbe került, további két személlyel együtt. Kerestük a céget, hogy a férfi ügyvédje révén további részleteket tudjunk meg az ügyről, de egyelőre nem kívántak tájékoztatást adni. Az NBH Vagyonvédelmi Kft.-nek 2019-ben 706 millió forint árbevétele lett, amellyel csaknem megtriplázta 2018-as bevételét. A cégnek voltak megbízásai a váci önkormányzattól, valamint a gödi Samsung-gyártól is. Kerestük mindkét érintettet, de az önkormányzat lapzártánkig nem reagált a megkeresésre, a Samsung pedig azt közölte, hogy a hatósági megkeresés után döntenek arról, hogy milyen lépéseket tesznek.

Úgy tudjuk, a gyanú szerint a kft.-nél azzal követték el a költségvetési csalást, hogy az alkalmazott biztonsági emberek után nem fizették be az adókat és a járulékokat, ami egyébként az egyik leggyakoribb visszaélés a biztonsági cégek piacán.

– Tóth Csabának ezt honnan kellett volna tudnia!? – mondta lapunknak a férfi egyik barátja, aki neve elhallgatását kérve hozzátette, a nyomozás 2017-ben indult. Azt állította, hogy Tóthnak mint stratégiai tanácsadónak, aki tömegrendezvények biztonsági szervezésével foglalkozik, semmi köze nincs az egész ügyhöz.

– Ennek bizonyítására poligráfra kötve hajlandó vallomást is tenni – mondta Tóth barátja, aki szerint elgondolkodtató, hogy a nyomozás négy év után jutott el odáig, hogy őrizetbe vettek embereket. – Szerintem Csabát el akarják távolítani a piacról – tette hozzá, de ennek okára és időzítésére forrásunk nem tudott választ adni. Ahogy arra sem, hogy a nyomozást miként rendelték el: valakinek a feljelentése alapján vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) indult be a gépezet, miután észlelték a munkavállalókkal kapcsolatos befizetések elmaradását.

A NAV megkeresésünkre csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyről nem hozhatnak nyilvánosságra részleteket.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?