Belföld, Hírek

Szlávik János: „Biztos, hogy fog kelleni harmadik oltás”

Az infektológus beszélt arról is, miért fontos, hogy a második dózist is beadassák maguknak az emberek, illetve, hogy a várva várt hatmillió beoltottat nagyon nehéz lesz elérni.

 

 

 


A TV2 reggeli műsorának vendége volt hétfőn Szlávik János. Az infektológus az oltási hajlandóság kapcsán elmondta, most már nagyon nehéz lesz meggyőzni azokat, akik eddig nem akarták magukat beoltatni.

„Nagyon-nagyon nehéz lesz elérni a várva várt a hatmilliót, ami már egészen komoly teljesítmény lenne már Európához képest is”

– fogalmazott Szlávik, aki szerint még azért akadnak olyanok, akik megváltoztatják a véleményüket, akár azért, mert meg akarják magukat védeni, akár azért, mert egyszerűen csak a védettségi kártyára van szükségük.

Az infektológus azt is elmondta, hogy a mutánsok továbbra is azokat veszélyeztetik, akik nincsenek beoltva. A negyedik hullám viszont ennyi beoltottnál már olyan óriási nem lehet.

Szlávik szerint az ritka dolog, hogy azok is megfertőződjenek, akik már be vannak oltva, „hogyha véletlenül újrafertőződne, lehet, hogy észre se veszi. Jóval kevesebb eséllyel fertőz másokat”

Az infektológus beszélt arról is, hogy miért nagyon fontos, hogy a második oltást is beadassák maguknak az emberek, hiszen vannak olyanok is, akik csak az első oltást vették fel. Ugyanakkor Szlávik szerint
„biztos, hogy fog kelleni harmadik oltás” is.

Hozzáttette, arra egyelőre még nincsenek adatok és tudományos bizonyítékok, hogy ez mikor lesz szükséges, de szerinte kelleni fog a harmadik oltás is. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem szabad elfelejteni azt, más oltások fognak jönnek, olyan mutánsok ellen is hatékony vakcinák, amelyekkel érdemes lesz majd a harmadik oltást is elvégezni.

 

 

Videó: A Szlávik Jánossal készült interjú

 

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?