Belföld, Hírek

Megrázó felvétel a TEK főigazgatójától: a robbantáson túl erre készült az elfogott terrorista

Gázolásos merényletre is készült az a 21 éves férfi, akit kedden fogott el a TEK.

 

 

 

 


A Blikk is beszámolt arról a magát iszlám hitűnek valló férfiról, aki az információnk szerint a közelgő futball Európa-bajnokság egyik budapesti meccsén, a portugál–magyar összecsapáson akart robbantani. A terroristát kedden elfogta a TEK, a bíróság pedig tegnap délután elrendelte a letartóztatását.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója elmondta, hogy az ügyön hetek óta dolgoznak; a most beazonosított, 21 éves, magyar állampolgárságú fiatalember chat-szobákban folytatott beszélgetéseket a merényletekről és az azokhoz használt eszközök beszerzéséről. A főigazgató hozzátette: a jó családból származó fiatal férfi az Iszlám Állam által működtetett felületen kommunikált, illetve az Iszlám Államnak hűségesküt téve ajánlkozott támadásra, amivel ő is a terrorszervezet részévé vált.

Hajdú János az ATV Egyenes beszéd című műsorában vetített le egy megrázó felvételt. A felkavaró képkockákon egy gázolásos, ramming típusú merénylet demonstrációját láthatjuk, ugyanis a 21 éves terrorista ilyet is tervezett a robbantáson túl.

Hogy pontosan mire készült a magyar férfi, azzt az alábbi videón szemléltette a TEK-főigazgató. 05:00-től jön ez a rész a Rónai Egon által készített interjúban!

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?