Belföld, Hírek

Ficsúr 10 millió, bohóc nulla – ítéletet mondtak Jakab Péter felett

Véget ért Jakab Péter meghallgatása az országgyűlés mentelmi bizottsága előtt. A bizottságnak arról kellett döntenie, egyetértenek-e Kövér László döntésével, amellyel 9,6 millió forintra büntette Jakab Pétert, mert az ficsúroknak nevezte a kormánypárti politikusokat.

 

 

 

 


„A kihallgatásom véget ért. Az ítélethirdetésről kiküldtek, a mentelmi bizottság fideszes elnöke azonban világossá tette: marad a Kövér által kiszabott 10 milliós büntetés. Hogy miért? Mert Kövér azt mondta. 2022-ben valódi rendszerváltást!” – írta a Facebookon szerdán Jakab Péter, akit kiküldtek az „ítélethozatalról”.

A poszthoz készített videóban azt mondta, a fideszes képviselőknek arról kellett dönteniük, egyetértenek-e Kövér László házelnök döntésével, hogy a „ficsúr” kifejezésért ma 10 milliós büntetés jár. Bár Jakabot kiküldték az ítélethozatalról, de a képviselők már előtte nyilvánvalóvá tették, hogy egyetértenek Kövérrel. Arra nem tudtak választ adni, hogy akkor a fideszes oldalról korábban érkezett csicska, csürhe, a bohóc, zsúrpubi, vagy a büdös bunkó kifejezésekért semmi büntetést nem kaptak. Politikai döntésről van szó Jakab szerint. Kövér egyénileg dönthet, milyen szavakért büntet, a bizottság pedig nem volt hajlandó Jakab kérésére közölni tiltott szavak listáját. Jakab az országgyűléshez fordul, mert annak van joga ellentétes döntést hozni.

Ha a Kövér László elnökölte országgyűlés is elmarasztalja a ficsúrozásért, Jakab nemzetközi bírósághoz fordul: mint mondta, nem magáért, hanem a választóiért, mert szerinte ennek a 10 milliós büntetésnek az üzenete az, hogy mindenki fogja be a száját…

Tehát az ügynek még nincs vége, Jakab az országgyűlés után nemzetközi bíróság elé viszi a témát.

Az ülés egyébként valójában arról szólt, kaphat-e a bizottságban többségi támogatást Jakab Péter a 9,6 milliós büntetés elleni fellebbezéséhez. Mint azt az ülés után Hargitai János bizottsági elnök bejelentette: nem kapott.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?