Belföld, Hírek

Orbán a Fidesz esetleges veresége után is képviselő maradna, még 20 évig politizálna

A miniszterelnök elmondta, ő képviselőként tényleg bérből és fizetésből él, és azután sem fog tőkejövedelemből, ha elveszíti a választást.

 

 




 

Hétfőn mi is írtunk róla, hogy nem volt eseménytelen a parlamenti ülés: ismét elvették a szót Jakab Pétertől, aki elvtársnak szólította Orbán Viktort, aki cserébe Gyurcsány komédiásának nevezte a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét. Majd Szabó Tímeától is megvonták a szót, miután hazaárulónak nevezte és egy tükröt akart ajándékba adni Orbánnak, rajta a kormányfő egykori mondataival saját magáról.

Ezután a DK-s Arató Gergely is kérdést intézett a miniszterelnökhöz, amiben kitért Orbán Viktor nagy visszhangot kiváltó pénteki rádióinterjújára, amelyben azt mondta: „Azért megviselt bennünket [a járvány okozta gazdasági válság – a szerk.]. Nemcsak a vállalkozásokat, hanem bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom”.

Arató azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán erre azt felelte, hogy „a képviselői és a miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc tőkejövedelmből él, de ő nem. Megemlítette még, hogy az ellenzék az előző év során folyamatosan azon dolgozott, hogy neki megszűnjön miniszterelnöki állása.

Arató felvetésére, miszerint egy esetleges választási vereséget követő munkahelyvesztés után bátran fordulhatna apjához, akinek cégéből nemrég vettek ki másfél milliárd forintot, Orbán azt mondta:

nem tervez tőkejövedelmből élni. „Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként.[…] számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?