Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Várkonyi Andrea néhány hónapja működő cége máris tízmilliókat hozott neki – Sebestyén Balázsnak is jól ment

Érkeznek a 2020-as céges bevételi beszámolók, Sebestyén Balázs egyik cége jól teljesített, de Várkonyi Andrea is jól járt, máris több mint 30 millió osztalékot tudott kivenni a friss cégből.

 

 

 

 


Várkonyi cége repülőrajtot vett

A 24.hu kereste ki a celebek cégeinek éves mérlegeit. A legérdekesebb talán Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő cégének, a Whitedog Media Kft.-nek a teljesítménye. Csupán négy hónap alatt 127 millió forint nettó bevételt és 52,8 millió forint adózott eredményt produkált. A nyereségből Várkonyi Andreának 35 millió 250 ezer forint osztalék jutott, míg üzlettársa Gergely Judit a tavalyi év után 11 millió 750 ezer forint osztaléknak örülhetett.

Mint ismert, Várkonyi Andrea a Life TV-től való távozás után saját vállalkozást indított a Whitedog Media Kft. néven. Miután fény derült rá, hogy a tévés a Magyarország leggazdagabb üzletemberének, Mészáros Lőrincnek a menyasszonya lett, az is tisztázódott, hogy a Mészáros Csoport Várkonyi médiacégére bízta a társadalmi felelősségvállalási programjának marketingfeladatait.

Nagy Feró cége az egyéb bevételből élt meg

Nagy Feró cége, a Nagyferó Kft. a 2019-es 121 milliós árbevételhez képest csak 30 milliót produkált. 2019-ben alig négymilliós volt az egyéb bevétel, ahova támogatások is tartoznak, 2020-ban azonban ez több mint huszonkét millió volt. Mint írja a 24.hu, ezzel a a cég 4,7 millió forintos eredményt hozott és a határozat szerint ebből nem vett ki osztalékot, a teljes összeg eredménytartalékba került.

Fluor a tartalékból fizettetett ki

Fluor Tomi cége, az Elnöki ügy Kft. 2019-ben 36 milliós bevételt hozott, egy évre rá viszont mindössze 7,9 millió forintot termelt a járvány miatt. A cég egyéb bevételi sorában nulla forint van feltüntetve. Az eredménytartalékból az alapítói határozat szerint május közepén 21 millió forint osztalék kifizetéséről döntött az énekes.

Balázsnak jól ment 2020-ban

Sebestyén Balázsnak két cége van:

  • A Shamarpa Kft. 500 ezer forintos árbevétel mellett 183 ezer forintos eredménnyel zárta 2020-at.
  • A másik vállalkozásának, a Phova Kft.-nek az árbevétele megcsappant tavaly, méhozzá úgy, hogy a 2019-es 460 millióhoz képest 303 millióra csökkent. Azért így is jól teljesített a Phova Kft., 153 millió forint lett az adózott eredmény. A teljes összeget osztalékként veszik ki a cégből.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?