Belföld, Hírek

Valaki nagyon bátor volt: Ellopta Tasnádi Péter közösségi oldalát – videó

Budapest – Ki hinné, hogy akad olyan bátor ember, aki Tasnádi Pétert is képes becsapni? Pedig a minap egy hacker elvette a magyar Keresztapaként ismert férfi Facebook oldalának hozzáférési jogát. És az elmúlt napokban nem ez az egy kellemetlensége adódott Tasnádinak: mint írtuk, elvitte, majd elengedte a TEK.

 

 

 




 

– Pár hónapja kértem a FB üzemeltetőit, hogy hirdetéseket helyezhessek el az oldalamon – mesélte a Blikknek Tasnádi Péter. – Azt hittem, a cég hivatalos oldaláról jött meg a válasz, amelyben egy kedvezőnek tűnő, valójában csalárd üzleti ajánlat szerepelt. Ugyanis a levél írója havonta 3 ezer dollárt ajánlott fel, ha az oldalamon reklámokat helyezhet el. Csak azt kérte, az ő útmutatása alapján változtassak meg 25 dolgot a FB oldalamon.

Tasnádi Péter így is tett, majd elhűlve vette észre, hogy a FB oldala 63 ezer követővel szőrén-szárán eltűnt. Szerencsére a párja, Mini kiberbiztonságot tanult egy amerikai egyetemen, így az ő közbenjárásával egy éjszaka alatt sikerült visszaszerezni a FB oldalat. Ami azért óriási dolog, mert az ellopott profilok 99 százalékát nem sikerül visszaszerezni a tulajdonosainak.

– Azóta egy másik hacker is megpróbálkozott egy hasonló trükkel, de hiába. üzenem minden közösségi profil tulajdonosának, senki ne dőljön be a túl kedvező ajánlatnak – tette hozzá a magyar Keresztapa.

A meghökkentő, teljes történet Tasnádi Péter videójában megtekinthető:


Tasnádit elvitte a TEK, aztán elengedték

Mint arról a Blikk is beszámolt, a napokban lecsapott a TEK Tasnádi Péterre. Nem sokkal később elengedték, s kiderült, önbíráskodás gyanúja áll a háttérben. Tasnádi a szabadulása után maga mondta el, mi a helyzet.

Elmondása szerint a TEK eljárása abszolút korrekt volt, egyedül a vele együtt élő két nővel bántak „méltatlanul és aránytalanul” az őrizetbe vétele közben. Szerinte szó sem volt sem fenyegetésről, sem erőszakról a fenti esetben, így az önbíráskodás vádja is alaptalan, sőt: ő csak békéltetni jött a válófélben lévő pár között.

Az ügy előzménye ugyanis, hogy Tasnádi Péter április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott egy válófélben lévő férfi kérésére, akinek volt felesége fogadta őket. A gyanú szerint a házaspár korábbi közös otthonának sorsáról folyt a tárgyalás, melynek végén megegyezés született. A gyanú szerint a magyar Keresztapa kihasználta a büntetett előéletéből fakadó közismertségét és a társaságában érkező három személy szemmel látható fizikai erőfölényét. Ezzel a pszichikai kényszerrel félelmet keltett a válófélben lévő feleségben, és rábírta, hogy egy megállapodást írjon alá a volt férjével.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?