Hírek

Orbán Viktor Soros Györgyöt „tehetséges és okos magyar üzletembernek” nevezte londoni sajtótájékoztatóján

A magyar miniszterelnök azt is mondta az újságíróknak: jöjjenek Magyarországra, és nézzék meg, mennyire szabad a sajtó.

 

 

 

 


Kiderült, hogy kifejezetten a magyar fél kérésére került sor tegnap Boris Johnson brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozójára – írja a 444 a BBC szakértőjére hivatkozva.

Orbán a Johnsonnal folytatott megbeszélés után olyan kérdésekre is válaszolt a brit újságíróknak, amiktől itthon már el lehet szokva.

Elmondta: Magyarország nyugati demokrácia, nincs ügy, a magyar bíróságok függetlensége az európai mezőnyben az egyik „legjobb”, a sajtó szabad, antiszemitizmus pedig nincs. Szerinte semmi meglepő nincs abban, hogy sokan ezzel nem értenek egyet, mert ezek „balos aktivisták” által életben tartott politikai ügyek – írja a portál.

A sajtószabadságról szóló kérdésre úgy válaszolt:

Ha odasétál egy magyar újságoshoz, és kér egy lapot, ahol támadják a kormányt, tucatnyi közül válogathat.

A miniszterelnök javasolta az újságíróknak, hogy látogassanak el Magyarországra, és győződjenek meg saját szemükkel a sajtó szabadságáról.

A muszlimellenességről szóló kérdésekre nem tért ki konkrétan, de a bevándorlásellenességet elismerte. Az antiszemitizmus vádja azonban szerinte nevetséges. Mint magyarázta, Soros Györggyel nem a származása miatt van a kormánynak konfliktusa.

Tehetséges és okos magyar üzletember, erős rivális, aki a bevándorlásért dolgozik – mondta el Orbán Viktor a kormány által évek óta támadott Sorosról.

 

VIDEÓ: Orbán Viktor sajtótájékoztatója a Downing Streeten

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?